PROMOSYON

Adalet Bakanlığı adaleti sağladı !

Adalet Bakanlığı 22.08.2022 günü yaptığı basın açıklamasında promosyon anlaşması ihalesinin sonuçlandığı şeffaf şekilde kamuoyuna açıkladı.

Bizler Platform olarak sitemizde ve ulusal basında Polisin promosyon sözleşmesindeki adaletsizliklerle ilgili onlarca haber yaptık;

Adalet Bakanlığı Basın Açıklaması

promosyon

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,

  • İhale sonucunda 3 yıllık promosyon bedeli olarak belirlenen 25.000 TL, 01.09.2022 – 01.10.2022 arasında tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın ilgili personellere ayrı ayrı ödenecektir.
  • Sürece katkılarından dolayı  Büro Memur Sendikası ile Koop-İş Sendikalarına ve Vakıfbank Genel Müdürü başta olmak üzere banka temsilcilerine teşekkür ediyoruz.
  • Milletimize adalet hizmetlerini sunmak için faaliyetlerini özveriyle sürdüren her bir personelimize banka promosyon anlaşmasıyla ödenecek olan rekor miktarın hayırlı olmasını dileriz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Açıklaması

        Aynı konuyla ilgili yapılan iki açıklamanın dilinin çok farklı olduğu görülüyor. Geçtiğimiz haftalarda Twitter’da Adalet Bakanlığı personeli yüzbinlerce twet atarak, promosyon anlaşmasında tüm kurumlar gibi refah düzeyini artırıcı yeni bir anlaşma talep etti. Personeline duyarsız kalmayan Adalet Bakanlığı birkaç gün içerisinde yeni yapılan anlaşmayı müjde olarak duyurdu. Kurumlar arasında en kötü anlaşmayı yapan EGM ise; sözleşmenin revize edilmesini isteyen personeline ‘Fetö Dili Kullanıyorlar’ şeklinde basın açıklaması yaptı.

       Şeffaf olmayan ihale usulü ile yapılan anlaşmalarda, personelin çıkarlarının gözetilmediği anlaşılıyor. Bu noktada önemli bir sorun ortaya çıkıyor. 330.000 çalışanı olan Emniyet Teşkilatı Mensuplarının sendikal haklardan mahrum bırakılmaması önemli ve gerekli bir konudur.   

Similar Posts

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir