Emniyet Teşkilatı Banka Promosyon Sözleşmesi Revize Edilmelidir…

Emniyet Genel Müdürlüğü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile yeni bir Banka Maaş Promosyonu anlaşması yapmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün personeli için yaptığı 5 yıllık maaş promosyonu anlaşması ise şu şekildedir.EGM Personellerine,(sözleşmeleri bitenler, peyderpey katılmak üzere) aylık 300 TL’lik anlaşma yaptığını açıklamıştı. Anlaşma gereği olarak, 2023 Ocak ayından itibaren zam oranı kadar promosyon tutarlarında artış olacaktı. Ancak sonradan illerin büyük bir çoğunluğunun sözleşmelerinin bitmesine 1 yıl, hatta 2 yıl olduğu ortaya çıktı. Kurum tarafından personelinin çıkarlarını gözetmeden kapalı kapılar ardında ihale yapılır mı? İhale sonucu imzalanan bu anlaşma, günümüz koşullarında personelin yararına olacak şekilde faydalı mıdır? Teşkilatın 330 bin mevcudiyeti üzerinden, Türkiye geneli bir promosyon anlaşmasında masaya çok güçlü oturmalısınız. Öyle güçlü olmalı ki bu oturuş, o masadan kalktığınızda ise diğer kurumlar sonucu hayranlıkla izlesin.



PROMOSYON ANLAŞMASI ACİLEN REVİZE EDİLMELİDİR!

Sözcümüz Faruk Sezer promosyonla alakalı bir makale yazdıktan sonra EGM’ye çok önemli sorular sordu:

  • Sayın EGM, 2000 kişilik kurumlar tamamı peşin ücret olacak şekilde yeni anlaşmalar imzaladı. Bunun yanı sıra, bu kurumlar 25-30 bin TL, hatta 35 bin TL karşılığında 3 yıllık anlaşmalar imzaladı. 300 liraya 5 yıllık anlaşma yapmak ekonomik değil ve günümüz koşullarına uygun değil.
  • Yine son günlerde medyadaki haberlere göre, birçok kurum bankalar ile anlaşmalarını tadil etti. Hal böyleyken, huzurumuzun teminatı 330 bin kişilik EGM personeline haksızlık yapılmamalıdır.
  • Şeffaf bir yeni anlaşma yapmak zorunludur ve 2007/21 nolu Başbakanlık genelgesi hala yürürlüktedir. 2010/17 sayılı değişiklikle birlikte, banka tarafından promosyon tutarlarının tamamı personele verilir.

BANKA EGM’YE ÇOK SAYIDA ARAÇ ALDI MI?

  • Anlaşmalara göre Emniyet Genel Müdürlüğü bütün parayı personele dağıttı mı? (Yasal olmamasına rağmen) Promosyon tutarlarında kesinti oldu mu, banka EGM’ye çok sayıda araba aldı mı?
  • Hiçbir personelin memnun olmadığı ve hatta eline bile geçmeyen bu tutarın revizesi için çalışmalar var mı? Revize işlemi ve gerekli iyileştirme için banka ile tekrar görüşme oldu mu, olacak mı?
  • Bir defa da olsa, gerçekten personelin çıkarları için personelin yanında duracak mısınız?

PROMOSYON ANLAŞMA ÜCRETİNİN YARISINI EGM Mİ ALDI?

“Şu an personelin tamamına yakını bu iddia ile kaynıyor. Net bir şekilde 300 TL’lik anlaşmanın çok daha fazlasına anlaşma yaptılar. Daha sonra yarısını EGM’ye; yarısını da bizlere verdi diyor meslektaşlarımız. Bu iddiayı çürütmek ya da ortaya çıkarmak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uhdesindedir. İddia doğru değil ise, Vakıfbank ile görüşüp anlaşmanın peşin ücret olacak şekilde tadil olması gerekiyor.

Diğer kurumlar en az 3 veya 3,5 maaş olarak promosyon bedeli aldı. Dolayısıyla Vakıfbank, EGM’ye Türkiye geneli anlaşma 5 yıl olduğu için 5-6 maaş ödeme yapmalıdır. İllerde veya ilçelerde çalışan personel için mutemetteki yetkiler, nasıl EGM uhdesine geçmiştir? Bütün Türkiye adına nasıl sözleşme yaptınız?”

Similar Posts

10 Comments

  1. GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURLARI 15 AĞUSTOS 2022 TARİHINDE 3 YILLIK 20.000 TL PEŞİN OLARAK ALDILAR. BIZ İSE AYLIK 300 TL ALIYORUZ. NEREDEYSE GÜMRÜKÇÜLERİN YARISI KADAR VE AYLIK OLARAK. KİM BU ANLAŞMAYI YAPTIYSA YA HAKKIMIZI YİYOR YADA BU İŞLERDEN ANLAMIYOR. BU İŞTE PARMAĞI OLAN HERKEZİ ALLAHU TEALAYA HAVALE EDİYORUM.

  2. Anlaşmayı yapanlar eğer memur ise esnaf gibi düşünemezler. Esnaf veya ticaretten anlayan birilerinin bu tür anlaşmaları yapması gerekir. tabi işin iç yüzünü biz bilemeyiz. umarım bu durum düzeltilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir