Polisler Sordu: “PROMOSYON NE OLDU?”

Kamu kurumları promosyon anlaşmalarını yenilemeye devam ediyor. Yenilenmeyen anlaşmalar veya uygun bulunmayan para tekliflerinde ise haklı fesih işlemi uygulanıyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, 3.278 kişilik personeli için Halkbank ile Ocak 2022 tarihinde kişi başı 8.710 TL peşin anlaşma yapmıştır. Değişen ekonomik koşullar çerçevesinde Rektörlük, 13 Eylül’de Halkbank’a bir yazı göndererek, promosyon anlaşmasının revize edilmesini talep etmiştir. 15 gün içerisinde geri dönüş yapılmasını isteyen rektörlük, ayrıca anlaşmanın 2 yıl ile sınırlı olabileceğini bildirmiştir. Güncelleme ile birlikte teklif edilen rakamın uygun bulunmaması halinde ise anlaşmanın fesih edileceğini bildirmiştir.


Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise yapılan promosyon anlaşmasının güncelliğini yitirmesinden sonra ilgili banka ile gerekli yazışmaları yapmış, fakat olumlu bir sonuç alamamıştır. Bu durum karşısında ise gerekli fesih işlemleri için bütün personelinden fesih taahhütnamesini imzalaması için ilgili personele duyuru niteliğinde bir yazı göndermiştir.


POLİSİN PROMOSYONUNDA SON DURUM


İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise 25 Ağustos tarihinde bir açıklama yaparak, görüşmelerin bir aydır sürdüğünü belirtmişti. Görüşmelerin başladığı tarihten itibaren yaklaşık 3 ay geçmesine karşın; İçişleri Bakanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yeni anlaşmaya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

KURUMLAR ANLAŞMALARINI YENİLİYOR

Kurumlar, henüz 2022 yılı içerisinde yeni anlaşma yapmış olmalarına rağmen, ilgili bankaya ‘ekonomik koşulları’ ve ‘eflasyonist baskıyı’ öne sürerek yeni bir teklif yapmasını ve gelen teklifin uygun görülmemesi halinde haklı fesih işlemlerini başlatacağını bildiriyor. Dikkat çeken önemli bir diğer husus ise, yeni anlaşmaların en çok 2 yıl ile sınırlı kalacak şekilde yapılması uygun görülüyor. Günümüz ekonomik koşullarında, diğer kurumların kendi personeli için sarfetmiş olduğu çabayı takdir ediyor ve imrenerek izliyoruz.

Sayın İçişleri Bakanlığımızdan ve Sayın Emniyet Genel Müdürlüğümüzden ise aynı tutum ve davranışları bekliyoruz. Yakın bir zamanda ilgili kurumlarımızın, personelin yararına olacak şekilde rekor bir anlaşmayı duyuracağına olan inancımız ve güvenimiz tamdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 06.09.2022 tarihinde promosyonla alakalı bir açıklama yapmış ve görüşmelerin devam ettiğini duyurmuştu. Açıklamanın tam metni için tıklayınız.

Similar Posts

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir