Çarşı ve Mahalle Bekçisi Şehit Oldu

21.08.2022 tarihinde Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan KOCA, Kuştepe Mahallesi Yavrukuş Sokak içerisinde meydana gelen olayda, mukavemet gösteren şahıslara müdahale esnasında fenalaşarak kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Belirtilen adreste 20 kişilik kalabalık grubun bekçilere saldırması üzerine bekçiler takviye ekip istedi. Olay yerine çok sayıda Yunus Polisi, Özel Harekat Polisi ve Çevik Kuvvet Ekibi sevk edildi. Kalabalık grubun arasında kalan bekçiler, biber gazı kullanarak müdahale etmeye çalıştığı sırada Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan KOCA fenalaştı ve sırtına aldığı kalas darbeleriyle yere yığıldı. Olay sırasında çenesinin kitlendiği ve dilinin boğazına kaçtığı öğrenilen KOCA’nın kaldırıldığı hastanede kalbi durdu ve Şehit düştü. Bekçilere karşı taşlı sopalı saldırıda 4 bekçi daha yaralandı. Olay yerinde Çevik Kuvvet Ekiplerinin bekleyişi sürerken, olaya karışan 2 kişi gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Şehit olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan KOCA’nın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.

Şehit Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan KOCA

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler mahkemeye sevkedildi. Şüphelilerden Ali Kara, Okan Kara, Gürkan Kara, Özkan Kara ve Polat Bağ’ın müştekilerin adli tıp raporlarına göre yaralama eyleminde bulunduklarının sabit olduğu, ifadelerinin ise çelişkili olduğu ayrıca Şehit Bekçi Oltan Koca’nın kesin ölüm sebebinin ise adli tıp kurumunca henüz belirlenmediği gerekçesiyle tutuklanmaları talep edildi.

Şüpheliler Ali Kara, Okan Kara, Gürkan Kara, Özkan Kara ve Polat Bağ “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Similar Posts

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir