TÜRKİYE’DE POLİS OLMAK

Ülkemizde yaşayan çocukların hayalidir polis olmak. Tertemiz kalpli o çocuklar sokakta bir polis arabası görünce hemen selam vererek polislik mesleğini ne kadar çok sevdiğini gösterir. Polisler de o çocukları selamlayarak devam ederler görevlerini yapmaya.

Pekiyi, çocukken çok sevdiği polislik aşkıyla büyüyen o çocuklar polis olduktan sonra neden mutlu olamazlar hiç düşündünüz mü?

Mesai saatleri belli olmayan, her birimin kendi amirine göre farklılık gösterdiği. Günlük en az 12, aylık ise 260 saat ve üzeri mesai yaptığı, ek mesai ücretinin ve fazla çalışma ücretinin olmadığı;bayram tatili, hafta sonu tatili olmadan vardiyalı (gece/gündüz 24 saat esasına göre) çalışana da, 8-5 masa başında çalışana da aynı ücretin ödendiği, diğer memurlara kıyasla aynı haklara sahip olamadığınız, almış olduğunuz ölüm riski ile maaşının oransal olarak çok düşük kaldığı, amir baskılarından, mobbinglerinden dolayı intihar olaylarının diğer meslek gruplarına göre kat kat üzerinde olan, ortalama yaşam ömrünün 56 yaş olduğu, emekli olduktan sonra yaşam standartlarının yarı yarıya düştüğü, hiçbir zaman hakkı ödenmeyen bir meslektir polislik.

Tam da bu nedenden dolayı bir dakika bile vakit geçirmeden Emniyet Teşkilatının hak ettiği özlük hakları ve çalışma şartlarının kanunla güvence altına alınması bütün siyasetçilerin ve toplumun borcudur kahramanTürk Polisine!

Bu borç, amasız ve fakatsız bir an önce ödenmelidir.

Editör 2

Similar Posts

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir