SÜLEYMAN SOYLU’YA ÇAĞRI!

Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER, Polis İntiharlarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya çağrıda bulundu.

Emniyet teşkilatının en önemli sorunlarından bir tanesi polis intiharları konusu oldu. Son yıllarda bir çok polis intihar ederek yaşamına son verdi. İntihar ederek yaşamına son veren polisler bir çok amiri suçlayarak kendilerini bu şahısların mobbing ve baskılarının intihara sürüklediğini belirtir mahiyette notlar bıraktığı görüldü.

Örneğin; Mersin İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Nagehan EKİZ intihar ederek yaşamına son verdi. EKİZ’in babası kızının intiharıyla ilgili olarak Ak Parti İlçe yöneticilerini ve Emniyet içerisinden iki müdürü sorumlu gösteren yazı paylaştı. Yine aynı şekilde Özel Harekat Polisi Alpaslan SOYLU, intihar etmeden önce kendisini intihara sürükleyen sebepleri ve sorumluları belirten bir mektup bırakarak yaşamına son verdi. Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığında görevli Polis Memuru Mehmet Ali BULUT amirlerini suçlayarak yaşamına son verdi.  Bütün bu intiharların sorumlularıyla ilgili şeffaf ve kamuya açık bir soruşturma açılıp açılmadığı, sorumlularn soruşturma devam ederken açığa alınıp alınmadığı konusunda kamuoyunda soru işaretleri devam ederken yeni bir intihar vakası daha ülke gündemine bomba gibi düştü. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü içerisinde intihar eden ENES SAYHAN isimli Polis Memuru intihar etmeden önce kendisini bu noktaya getiren süreçten bahsederek sorumluların da ismini verdiği bir not bıraktığı ortaya çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA ÇAĞRI


Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER twitter adresi üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya çağrıda bulundu. SEZER, “BANA, KENDİ TEŞKİLATIM DEFALARCA ÖLÜMÜ YAŞATTI” diyen meslektaşımız arkasında bir mektup bırakarak canına kıydı. Sayın Süleyman SOYLU mektupta isimleri geçen kişileri görevden el çektirdiniz mi? Bu olayın üzerini kapattırmayacağız.” diyerek paylaşımda bulundu ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti. SEZER, bu olayın üstünü kapattırmayacağız. dedi.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir