SORUNLARIMIZI ÇÖZMENİN YOLU: YAZIYORUZ!

Kidlin yasası “Eğer bir probleminiz varsa onu açık bir şekilde yazmak, problemi çözmenin yarısıdır.” diyerek, psikolojide sorunları çözmenin birincil önceliğinin sorunu tespit ederek onu yazıya dökmekten geçtiğinden dem vurur.

Bu yasayı emniyet teşkilatına uyarlayacak olursak; sorunlarımızı biliyoruz, ancak bu sorunlarımızı yazıya dökmekten çekiniyoruz. Çünkü bir çok meslektaşımız bu sorunlarını resmi yazıya döktüğünde başına iş geleceğinden korkuyor. Burada neden korkuyor ya da korkmamamız gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulunmayacağız. Meslektaşlarımıza, “başlarına herhangi bir iş gelmeyecek” yeni bir yoldan bahsedeceğiz.

Değerli meslektaşım, resmi olarak sorunlarını anlatamıyor musun? İşte sana fırsat!

Değerli meslektaşım, artık herkesin elinde akıllı telefon ve bu telefonlara yüklenen sosyal medya uygulamaları mevcut. Bu sosyal medya uygulamalarından birisi olan eski adıyla twitter yeni adıyla X uygulaması ile İçişleri Bakanından Cumhurbaşkanına kadar her rütbe ve makamdaki yöneticiye ulaşman mümkün. Peki ne yapacağız? Tıpkı Kidlin yasasında olduğu gibi yazacağız. Nereye yazacağız? Elbette sorunlarımızı çözme yetkisi olan İçişleri Bakanı, Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve diğer bütün siyasal kişi ve kurumlara bol bol yazacağız. Kimimiz 2.şark kalksın diyecek, kimimiz Fazla Çalışma Ücreti istiyoruz diyecek. Kimimiz de en özel sorununu bile yazabilecek. Sonucunda sizin başınıza bir şey gelecek mi? Tehdit, hakaret vb. suçları işlemedikten sonra elbette HAYIR!

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi durmadan ve yorulmadan hukuk çerçevesinde yazacağız. Yazmakla bir şey kaybetmeyiz ama yazmayarak çok şey kaybederiz ve kaybediyoruz!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir