POLİSLER SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA YETKİLİLERDEN HAKLARINI İSTİYOR

Emniyet Teşkilatı mensupları çok farklı çalışma sistemleri ile ağır bir şekilde çalışmaktadır. Bu çalışma sistemlerinin yaygın olarak kullanılanları aşağıdaki şekilde olup birçok çalışma sistemleri bulunmaktadır.

Vardiyalı çalışan personel gece ve gündüz 24 saat esasına göre (12/12),(12/24), (çakma 12/36)şeklinde çalışmaktadır. Gündüz masa başında çalışan personel haftanın 6 günü (8/5) çalışmaktadır. Bu kadar farklı çalışma sistemine göre çalışan polis maaşa gelince aynı maaşı almaktadır ve diğer kamu çalışanlarından aylık en az 100 saat fazla çalışmaktadir. Bu çalışma sistemleri de amirin keyfine göre sürekli değişmektedir ve hiçbir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Eski İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU döneminde çıkarılan 2022/16 ve 2023/3 sayılı çalışma saatleri ve ek görevlere ilişkin genelgelere birçok ilin emniyet müdürleri farklı gerekçeler ile genelge kapsamında personeli çalıştırmamaktadır.

Ek görevler personelin istirahatli gününde yazılır ve bunun karşılığında hiçbir şekilde ( sınav görevleri hariç) ücret almazlar. Bayramlarda, resmi tatillerde, seçimlerde, spor müsabakalarında, her türlü toplumsal olaylarda hatta polis haftasında dahi polis her zamankinden daha faza çalışır ek tedbirler alınır istirahatli personele ek görevler yazılır.

Polis düzensiz çalışma sistemi ile çalıştığı için düzensiz beslenmeden kaynaklı kansere yakalanma riski diğer kamu çalışanlarına göre çok yüksek görülmektedir. Amir zulmünden, mobingten dolayı intihar olayları çok yüksek görülmektedir.

POLİS NE İSTİYOR

Polis her memur gibi haftada 40 saat çalışmak istiyor, haftada 40 saati geçen mesailere ek mesai ücreti, gece mesaisinde çalışan personele gece tazminatı, ek görevlere ek görev ücreti istiyor. Çalışma şartlarını amirin inisiyatifine bırakılmasını istemiyor yasal düzenleme yapılarak yeni bir çalışma kanunu istiyor.

Amir zulmünün son bulması, intiharların bitmesi için anayasaya göre bir engel bulunmamasına rağmen kanunlarla anayasaya aykırı şekilde elinden alınan sendika hakkını istiyor. Resmi tatillerde ve bayramlarda çalıştığı gün kadar yıllık izinlerine eklenmesini veya ücret ödenmesini istiyor. Sonradan çıkarılan ikinci şarkın iptal edilmesini, sürgün tayinlerini engellemek için tayinlerin tek bir merkezden Ankara’dan bilgisayar üzerinden şeffaf bir şekilde yapılmasını istiyor. Sonradan düzenlenen yasalara göre elinden alınan yıpranma hakkını istiyor. 3600 Ek gösterge mezuniyet fark etmeksizin emeklilerimiz dahil tüm personele verilmesini istiyor. İçişleri Bakanlığına bağlı çalışan ve aynı işi yapan Jandarma personeli ile maaş farklarının eşitlenmesini istiyor. Polis silahlı (ölüm riski bulunduğu) ve tayin gördüğü için diğer memurlara göre kıyas yapılmamasını, memurlara zam yapılırken bu risk ve tayin faktörlerinin gözetilmesini istiyor.

Tüm haklarını eline almış bir polis amirinin vermiş olduğu kanunsuz emirleri baskıları hiç teretdüt etmeden geri çevireceyi gibi suçlular ile mücadelede daha cesur ve kararlılıkla suç ve suçlunun üzerine gidecektir.

Editör2

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir