ÖZEL İL TAZMİNATI MI GELİYOR? MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE YÜZ ZAM MI GELECEK?

Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer, Twitter üzerinden açtığı canlı yayında yılbaşından itibaren emniyet teşkilatı çalışanlarına özel il tazminatı geleceğini iddia etti. Memur maaşlarına yüzde yüze yakın zam yapılacağını da iddia eden Sezer, promosyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Faruk Sezer’in canlı yayınlarda sürekli olarak dile getirdiği konulardan biri olan özel il tazminatı, televizyon programlarında konuşulmaya başlandı. Çalışma saati ve karşılığı olan ücretlerin adaletsizliğine de değinen Sezer;

“200 saat çalışan ile 400 saat çalışan aynı parayı alıyor. Aksaray’da çalışan bir memur ile İstanbul’da çalışan bir memur aynı parayı alıyor. Bu adaletli mi? Kadın polis memurlarımızın pozitif ayrımcılıkları elinden alındı. Bütün polislerin yıpranma hakkı elinden alındı, yıpranma diye bir şey kalmadı. Başpolislere verilen sözler tutulmadı. Polislikten geçen emniyet müdürlerine farklı gözle bakılıyor. Akademi mezunu olmayan 2.sınıf emniyet müdürleri 1. sınıf emniyet müdürü yapılmadan emekli ediliyor. Bekçiler 6+1 çalışıyor, 12/12 çalışan birçok yer var. Emniyet çalışanlarının bütün hakları ellerinden alındı. Silahlı görev yapmak, gece-gündüz çalışmak, il dışı görevlendirmeler gibi şeyler artık imtiyaz olarak kabul edilmiyor. Masa başında çalışan bir memur ile sahada görev yapan polis arasında hiçbir fark kalmadı. Emniyet teşkilatının sorunlarını duyurmaya devam edeceğiz”

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir