EMEKLİ POLİS KAN AĞLIYOR!

2023 Temmuz Zammıyla Birlikte Emekli Polislerin Maaşları Eridi!

Emekli polisler son aylarda kan ağlıyor. Sebebi ise emekli polislerin maaşlarının son memur maaş zamlarıyla birlikte genel ortalamanın altında kalması. Nasıl diyecek olursanız, emekli polis maaşları 3600 ek gösterge alanlar için 16 bin TL civarında iken 3600 ek gösterge alamayanlar için bu rakam 13 bin TL’nin altında kalmaktadır. Pekiyi, 2023 Temmuz zammı öncesi emekli polis maaşları ile en düşük çalışan devlet memuru maaşlarının oranı nasıldı?

EMEKLİ POLİS MAAŞI ERİDİ!

2023 yılı Haziran ayında en düşük memur maaşı 11 bin TL seviyesindeyken, 3600 ek gösterge üzerinden emekli polis maaşı ise 13 bin TL seviyesindeydi. Yani emekli polis memuru maaşı, en düşük devlet memuru maaşından 2 bin TL yani yüzde 15 civarında fazlaydı.

2023 yılı Temmuz ayında devlet memurlarına seyyanen 8 bin TL maaş zammı yapıldı. Bu zamla birlikte en düşük devlet memuru maaşı 22 bin TL oldu. Aynı zam döneminde ise emekli maaşlarına sadece yüzdelik zam yapıldı ve emekli polis memuru maaşı 16 bin TL seviyesinde oldu. En düşük memur maaşından 2 bin TL fazla alan emekli polisler 1 ayda tam tersi bir duruma düştü ve en düşük memur maaşından 6 bin TL az maaş almaya başladı. Halbuki, en düşük memur maaşından yüzde 15 civarında fazla maaş alması gereken emekli polis memuru maaşlarının ortalama 25 bin TL seviyesinde olması gerekmekteydi. İşte bu durum emekli polisleri ekonomik olarak yerle yeksan eyledi. Devleti yönetenlerin bu hukuksuzluğa bir dur demesi ve emeklilere de seyyanen zam yapması zorunlu hale gelmiştir. Emeklinin sesini duymak zorundasınız. Çünkü onlar yıllar boyu emek vererek ülkenin kalkınması için mücadele etmiş insanlardır. En azından ekonomik dorukları daha az yaşamaları için bütün düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir