BİR KADININ ÇIĞLIĞI!

Bir soruşturma dosyasında can güvenliği sebebiyle TANIK KORUMA gereği kimlik değişimine uğrayan bir kamu görevlisi kadın, emniyet personeli olan eşiyle birlikte önce başka bir ile tayin oldular.

Bulundukları ilde yeniden kimlikleri deşifre olan çift bu kez Bitlis’e görevlendirildi.

Görevlerini yaparken her ne hikmetse İlçe Emniyet Amiri T.A. emniyet personelinin eşi kadının çalıştığı kamu kurumunu arayarak kadının gerçek ismini öğrenmeye çalıştı.

Kurum Müdürü konunun ne olduğunu bilmediği için detay veremeyeceğini belirtti ancak artık kadın memurun kimliği yeniden deşifre olmuştu.

Koruma altındaki kadın personel, İlçe Emniyet Amiri T. A. ‘nın kendisinin kimlik bilgilerini araştırdığını öğrenince olayı emniyet personeli olan eşine anlattı.

Emniyet personeli meslektaşımız İlçe Emniyet Amiri T.A. ile görüşerek bir adli dosyada tanık olan ve can güvenliği sebebiyle kimlik değişimine uğrayan eşinin bilgilerini araştırmasının nedenini sordu.

İlçe Emniyet Amiri T. A. önce bu iddiayı yalanlayarak araştırma yapmadığını söylese bile diğer kurumun müdürü bu görüşmeyi teyit edince “Ben istediğimi arar, istediğimi sorarım diyerek” yetkisi dahilinde olmayan ve suç içeren araştırmayı yaptığını kabul etti.

Kadının eşi de İlçe Emniyet Amirine “Eşimi araştıramazsınız, eşimin özel durumuyla ilgili bilgi edinemezsiniz. Böyle bir bilgiyi ben bile size veremem” diyerek tepki gösterdi.

Bu olaydan sonra deşifre edildiğini düşünen kadın CİMER’e şikayet başvurusunda bulundu.

Kadın personelin iddiasına göre, CİMER’den gelen bilgide emniyet tarafından araştırma yapıldığı yönünde cevap verildi. Fakat kadın personelin hiçbir şekilde ifadesi alınmamıştı.

Yine aynı şekilde başka bir dosyadan kadın personelin ifadesi alınırken kimlik bilgileri açık bir şekilde dosyaya yazıldı.

Dosya süreci sürerken yıllardır koruma programında olan kadının emniyet mensubu eşi, kadın personelin koruma programına alınmasına neden olan olayın gerçekleştiği ve kadın personelin ilde bulunmasının ‘can güvenliği sebebiyle riskli ve yasak’ olduğu ile tayini çıkartıldı.

Hem can güvenliği endişesi taşıyan, hem kimliği araştırılarak ifşa edilen kadın bu kez de eşinin tayine gönderilmesi ve kendisinin de o ile gidememesi sebebiyle bir mağduriyet daha yaşamasına sebep oldu.

Bu sebepten dolayı kadın memur tayine gidemedi ve Komiser yardımcısı eşi tek başına gitmek zorunda kaldı. Aile bütünlüğü bozuldu.

Polisin Sesi Platformu olarak kadın cinayetlerinin ülkenin gündeminde olduğu bir dönemde ilgililere soruyor ve sesleniyoruz:

-İlçe Emniyet Amiri, can riski taşıdığı gerekçesiyle kimlik bilgileri değiştirilen bir kadının kurumunu arayarak kimlik bilgilerini öğrenmeye çalışmış mıdır?

  • Eğer böyle bir araştırma varsa gerekçesi nedir ve böyle bir yetkisi var mıdır?
  • İlçe Emniyet Amirinin böyle bir yetkisi yoksa hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?
    -Kadının CİMER başvuruları sonrasında emniyet personeli olan eşinin tayini kadının gitmesinde sakınca olduğu bir ile neden çıkarılmıştır?
    -Can riski taşıyan bir kadını korumakla mükellef olanlar ona ve eşine neden bu acı olayları yaşatmaktadır?

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir