2022 Yılı PMYO Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı!

2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuru Sonuçları Ve Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı!

2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 25 Temmuz – 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında tamamlanmış olup, 33.502 erkek, 13.609 kadın olmak üzere toplam 47.111 aday başvuruda bulunmuştur.

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan hükmüne istinaden 20.000 erkek ile 5.000 kadın aday olmak üzere toplam 25.000 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır. 

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları belirlenen kontenjana dahil değildir.

2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sonuçlarını e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

Sıralamaya giremeyerek sınav aşamalarına katılmaya hak kazanamayan adaylardan alınan sınav başvuru ücretleri iade edilecektir.


2022 Yılı PMYO Giriş Sınavına Katılacak Adayların Sınav Merkezleri ile Tarihleri Açıklandı.

2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı kapsamında adaylar şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, aday değerlendirme ve seçme sınavına katılacakları başvuru ve sınav merkezini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylar müracaat işlemleri, ön sağlık kontrolü ve fiziksel yeterlilik sınavına katılacaklardır. Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar aynı gün mülakat sınavına katılacaklardır.

SINAVA KATILACAK ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİZ.

ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ. 

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak : Polis Akademisi

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir