Yol Uygulaması Yapan Polis ve Jandarma’ya Hakaret, Küfür, Tehditler Havada Uçuştu

Zonguldak’ta müşterek yol uygulaması yapan Polis ve Jandarma ekiplerine saldırı. Aralarında AKP Gökçebey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başlı ile köy muhtarının da yer aldığı olayın görüntüleri ortaya çıktı.

HAKARET KÜFÜR VE TEHDİTLER HAVADA UÇUŞTU

Polis ve Jandarma müşterek gerçekleştirdiği yol uygulamasında, bir aracı durdurdu. Araç içerisindeki kişiler alkol testini kabul etmedi ve ekiplerle tartıştı. Ayrıca güvenlik güçlerine hakaret ve küfürlerle saldırdılar. Saldırgan ve alkollü kişilere karşı, ekipler müdahale etti.

Olay Zonguldak-Ankara Karayolu’nun Bakacakkadı mevkinde meydana geldi. Kavşağın hemen yan tarafında trafik denetimi yapan güvenlik güçleri, 67 AAK 090 plakalı otomobili durdurdu. Ekipler kimlik, ehliyet ve alkol kontrolü yapmak istedi. Araçta bulunan Aktarla Köy Muhtarı Erol K., Gökçebey Şoförler Odası Başkanı ve AKP Gökçebey İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başlı, ile güvenlik güçleri arasında bilinmeyen bir sebepten tartışma çıktı.

SALDIRI ANLARI KAMERADA

Olaya ilişkin görüntüler saniye saniye kamerada. Sonrasında güvenlik güçleri şahısları araçtan dışarıya davet etti. Bunun üzerine, şahıslar küfürler ve tehditler ederek araçtan güç bela indi. Konuşmakta güçlük çeken şüpheliler, polis ve jandarma ekiplerine fiziki güç ile saldırmaya çalıştı. Şüphelilerin direnmeye devam etmesi üzerine, ekipler zor kullanmak suretiyle şahısları gözaltına aldı. 

BÜTÜN ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Güvenlik güçleri gözaltındaki şüphelileri işlemlerinin ardından adliyeye götürdü. Mahkeme; araç sürücüsü İsmail K.’ya yurtdışı yasağı, şüphelilerden Gökçebey Şoförler Odası Başkanı ve AK Parti Gökçebey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başlı’ya ise yine yurt dışı yasağı ve haftada bir gün denetimli serbestlik hükümleri uyguladı. Mahkeme; alkolmetreyi üflemeyen sürücüye trafik ekiplerince 5 bin 224 TL para cezası, sürücü İsmail K.’nın 1.6 promil alkollü çıkması üzerine; sürücüye alkollü araç kullanmaktan 1.823 TL olmak üzere toplam 7.047 TL trafik cezası uyguladı. Adli makamlar sürücü hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten adli tahkikat başlattı. Aralarında köy muhtarının da yer aldığı diğer 2 şüpheli ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest kaldı.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir