2024 YILI İÇİN BEKLENTİLERİMİZ

       Emniyet Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu sözcüsü olan Faruk SEZER 2024 yılı için polisin beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

       2023 yılını geride bırakırken 2024 yılının ilk gününde neredeyse bütün memurlar izinli iken polis yılbaşı gecesi sabaha kadar mesaideydi. Tabi ertesi günde normal mesaisine devam etti. Yılın ilk resmi tatilinde olduğu gibi bütün resmi tatiller de polis bu durumda kalıyor. 

         Burada dikkat edilmesi gereken iki durum söz konusu. 

          Birincisi polis bütün resmi tatillerde görev yapıyor. Hatta ekstra çalışmak zorunda kaldığı oluyor. Peki polis bunun karşılığını maddi olarak neden alamıyor. 

          İkincisi polis bu resmi tatillerde çalışıyor olmasının karşılığında herhangi bir izinde alamıyor. Polis bedava çalıştığıyla kalıyor. Yani polis çalışmasının karşılığında ne maddi ne manevi bir karşılık alamıyor. 

         Bu durum için acaba bir kanun düzenlemesi yapılarak polisin resmi tatillerde çalıştığı gün kadar yıllık iznine eklenebilir mi? Yada çalıştırılıyorsa kanunla resmi tatillerde çalışan polise mesai saati başına şu kadar ücret ödenmelidir diye bir düzenleme yapılabilir mi? 

         Bu durumu bildiği halde hiç bir hükümet bununla ilgili bir adım atmamıştır. Bizim temennimiz Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan bu dönemde polisin sadece sorunlarından bir tanesi olan bu durumun çözüme kavuşturulmasıdır.

        Polisin bu durumu insanlığa yakışmıyor. 21. Yüzyıla yakışmıyor. Hele hele Türkiye Yüzyılı’na hiç yakışmıyor.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir