TUTUKLANMASI İÇİN ÖLMEMİZ Mİ LAZIM?

Yılbaşı gecesi İstanbul Sultanbeyli’de 10 kişilik bir grup taş ve sopalarla görevli polislere saldırdı. görevli polis memurunu adeta öldürmeye kalkan grup ekip otolarını da kullanılamaz hale getirdiler.

Yılbaşı gecesi İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi Esentepe mahallesinde aile içi şiddet olayının ihbar edilmesi üzerine süratle olay yerine giden ekip oto şuna 10 kişilik bir grup taş ve sopalarla saldırdı. Saldırgan şahısları durdurmaya çalışan polis memurunu adeta boğazlamaya kalkan grup, ekip otolarını da kullanılamaz hale getirdi. Takviye gelen ekiplerle şahıslar adli işlem yapılmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis merkezindeki işlemler sonrası mahkemeye çıkarılan 10 şahıstan sadece birisi tutuklandı. Bu bir kişi de polis memuruna saldırmaktan ve boğazını sıkmaktan değil ekip otosuna ve ekip telsizine zarar verdiği için tutuklandı. Bu vahim olay akıllara, polis memurunun bir telsiz kadar değeri yok mu sorusunu getirdi.

FARUK SEZER SERT TEPKİ GÖSTERDİ!

Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER konuyla ilgili sert tepki gösterdi. SEZER, “Buradan İçişleri Bakanı @AliYerlikaya ve Adalet Bakanı @yilmaztunc a sormak istiyorum; Yapılan yanlış politikalar sonucu mu polis bu kadar kolay tartaklanabilir bir hale getirildi? On yıllardır var olan ve siyasiler tarafından beslenen “SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN?” “BANA VALİYİ BAĞLAYIN” “EMNİYET MÜDÜRÜNÜZÜ ARATMAYIN BANA” gibi tehditlere sert ve kararlı bir duruş sergilenmesinin zamanı gelmedi mi? Polise saldırının ağır ceza kapsamına alınması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Bir soru da İstanbul Valisi @gul_davut ile İstanbul il Emniyet Müdürü @ZaferAktas3310 a sormak istiyorum; Gittikleri olay yerinde ağır bir şekilde darp edilen personelinizi arayıp geçmiş olsun dileklerinizi ilettiniz mi?” diyerek İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, İstanbul Valisi ve İstanbul İl Emniyet Müdürüne çağrıda bulunarak yetkililerin görevli polislere sahip çıkmasını ve adaletin tecelli etmesini talep etti.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir