2.ŞARK ZULMÜ!

Emniyet teşkilatının üzerinde demoklesin kılıcı gibi duran 2.şark zulmü neden sonlandırılmıyor?

2.şark yürürlüğe girdiği günden bu yana polis teşkilatı üzerinde adaletsizliğin sembollerinden birisi olmuştur. İlk şark görevine gitmeyen onbinlerce polis istedikleri halde ilk şark görevine gönderilmezken; 50 yaşına dayanmış, çocukları okula giden polisler zorunlu olarak şark görevine gönderiliyor. Bu durum ailelerin parçalanmasına sebebiyet veriyor.

2023 yılında Eski İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, 2.şark görevinin 2025 yılında son bulacağını belirtmişti. Ancak o günden bugüne bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Hatta bu yıl yine 2.şark hazırlığı gelen binlerce emniyet mensubu kara kara düşünmeye başladı. Bir çok polis, çocukların okulu, aile düzeni gibi sebeplerle ailesini şu anda çalıştığı şehirde bırakarak 2.şark görevinin olduğu illere gitme planları kurmak zorunda kalıyor. Bu durum aile bütünlüğünün bozulmasına sebebiyet veriyor. Aile bütünlüğü bozulmasın diye eş ve çocuklarını da yanında götüren personelin bu kez de çocuklarının okul hayatı etkileniyor. Çocuk yaşta var olan arkadaş çevresini, öğretmenlerini değiştirmek kolay olmasa gerek!

Bütün bu sorunlar aslında sadece polislerin sorunu değil. Milli Eğitimin yani gelecek nesillerimizin de sorunu. Eğitim hayatında çalkantılar yaşayan bireylerin topluma katkısı da elbette yeteri düzeyde olmayacaktır. Unutmayalım ki bizlerin kaybedeceği bir tane bile çocuk yoktur. Onlara en iyi eğitimi vermek ve devletine, milletine hizmet etmesini sağlamak bizlerin, özellikle de yöneticilerin aslı görevidir.

ALİ YERLİKAYA’YA ÇAĞRI!

2.şark görevi ile ilgili İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA’ya çağrıda bulunan Faruk SEZER; “Kanunla belirlenmiş, adil, şeffaf ve hakkaniyetli bir atama ve yer değiştirme yönetmeliği istiyoruz. On binlerce meslektaşımız henüz ilk şark görevine gitmemişken, mesleğinin sonuna gelmiş arkadaşlarımızı 2. şarka göndermek zulümdür. Sayın @AliYerlikaya bu yanlıştan dönünüz” dedi Faruk SEZER’in bu paylaşımı sonrası bir çok polis Ali YERLİKAYA’ya çağrıda bulunarak 2.şark görevinin bir an önce iptal edilmesini istediklerini belirttiler.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir