SANCAKTEPE EMNİYET’TE NELER OLUYOR?

Emniyet teşkilatı gün geçmiyor ki yeni bir sorunla karşılaşmasın, Polisinsesi.org haber merkezimize ulaşan polis eşi M.U. yaşadığı sorunu ve büyük skandallar silsilesini anlattı.

Haziran 2023’te mağdur olarak ifade vermek için gittiği Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, korkunç saatler yaşayan M.U, kendisine şiddet uygulayan İlçe Emniyet Amirine karşı hukuk mücadelesi başlatsa da aradan geçen aylara rağmen soruşturma, davaya dönüşmedi.

Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?

-Merhaba, ben polis eşiyim. Öncelikle emniyet teşkilatının sesi olduğunuz için teşekkür ederiz. Sizin bu mücadelenize ve samimiyetinize güvenerek haber merkezinizle iletişime geçtim.Eşim İstanbul’da görev yapıyor. Bu sebepten İstanbul’da yaşıyoruz. Bundan bir kaç yıl önce başıma bir olay geldi ve maalesef bu olayın travmasını hâlâ atlatamadım.

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde başınızdan geçenleri anlatabilir misiniz?

-Bir müddet önce çalışmak için internet üzerinden iş ilanlarına bakmaya başlamıştım. Bu ilanlarda avukat olduğunu ve asistan aradığını söyleyen bir şahısla iletişime geçtim. Bu şahısla yaptığımız iş görüşmesinde şahıs İBAN bilgilerimi ve kimlik bilgilerimi aldı. Şahıs bir müddet sonra kendisinin hesabına yüklü miktarda para girişinin maliye açısından sorun yaratacağını belirterek benim hesabıma para yatırılacağını söyledi. Ben de benim de eşim devlet memuru sorun olur diye kabul etmedim. Ancak daha önce iş görüşmesinde aldığı İBAN’a 110 bin TL para yatırıldı ve aynı gün para çekilerek başka bir hesaba aktarıldı. Bu para transferlerinden şüphelendiğim için eşime bu durumdan bahsettim. Eşimle birlikte 24 Haziran 2023’te Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine gittik. İfademizi verdikten sonra evimize gittik. Eşimle eve geldikten sonra detayları anlatırken eşim bazı hususların ifadede olmadığını bunların da eklenmesi gerektiğini söyleyerek bir gün sonra tekrar İlçe Emniyete ek ifade vermeye gittik.

Emniyet müdürlüğünde yaşadığınız olay İfadenize ek yapmak İçin gittiğiniz gün mü yaşandı?

Evet buraya kadar herhangi bir sorun yaşamadım anacak ne olduysa ondan sonra oldu. Ek ifade vermeden önce bir komiser İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri E.A’nın benimle görüşmek istediğini söyledi. Emniyet Amiri E. A.’nın odasına gittim. Eşimi odaya almadılar. İlçe Emniyet Amirinin yanında bir bayan memur bir de erkek memur vardı. Konuyu kendisine detaylıca anlattım. İfadem bittikten sonra komiser telefonumun incelenmesi için kendilerinde kalacağını, müdür beyin tekrar konuşmak istediğini belirtti. Amir E.A.’nın yanına tekrar gittik. Ancak bu sefer o odada değil başka bir odada ağırladı. Bana kahve ısmarladı. Kahve içerken bir dahakine de sen bana ısmarlarsın, senle baş başa kahve içmek isterim dedi. Ben de ne münasebet diyerek tepki gösterdim. Buna bozulan amir beyin tavrı değişti. Bu kez bana ‘S… kadar yarım aklınla beni mi kandırıyorsun’ diyerek tepki gösterdi. O esnada saate baktım ve gitmek istedim. Emniyet Amiri E. A. akıllı saatimle kendisini kaydettiğimi zannedip üstüme yürüdü. Kendisine kaydetmediğimi söyleyerek akıllı saati çıkarıp masaya koydum. Amir E. A. bu kez de bağırarak beni ayağa kaldırdı. Hiçbir yere dokunmamamı emretti ve beni asıl makam odasına götürdü. Odasına geçtiğimizde beni neyle kaydettin, nerde dinleme cihazı diyerek sorular sordu. Ben de söylediklerinizden hiç bir şey anlamıyorum. Neden böyle yapıyorsunuz deyip korkudan ağlamaya başladım. Telefonla bayan memur gelmesini söyledi ve bayan memur gelene kadar elleriyle üzerimi yokladı. Kendisine tepki gösterince bu kez bayan memur geldiğinde her yerini arayın, donuna kadar arayın dedi.
Bunun üzerine bayan memur beni amir E.A.’nın karşısında aradı.

Kadın memur sizi amirin karşısında arama yaparken tepki gösterdiniz mi?


Evet beni arayın ama burada aramayın desem de amir izin vermedi. Kadın memur beni amirin karşısında kıyafetlerimi çıkararak aradı. Zaten olayların da verdiği şaşkınlık ve korkuyla artık ne olduğunu anlayamıyordum. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Bayan memurun araması bitti. Bayan memur gidince müdür bir anda üzerime yürüyerek bana tokat attı. Tokatın etkisiyle yere düştüm. Devamında üstüme oturarak yüzümün çeşitli yerlerine vurdu. Bu kez yüz üstü yere yatmam için bağırdı. Korkudan tirtir titriyor, ne derse yapıyordum. Bu kez de sandalye ile sırtıma vurdu. Dayak bitmemişti. Bir havlu getirdi ve ağzıma soktu ve beni boğmaya kalktı.

(Foto 1: Olay Sonrası alınan Darp Raporu)

Eşiniz bu olaylar yaşanırken neredeydi? Onunla beraber emniyete gittiğinizi söylemiştiniz.

Bu esnada eşim alt katta oturuyormuş ve olanlardan habersiz şekilde bekliyormuş. Memurların koşuşturmasını görünce beni görmek istediğini söyleyince izin vermemişler, eşim de ısrar edince eşimi de Emniyetten kapı dışarı etmişler. Beni gözaltına aldılar. Daha sonra ki gün 12:30 da oradan çıktım ve eşim benim halimi görünce fenalaştı. Çünkü yüzüm gözüm tanınmaz haldeydi. Durumu anlatmak için kendi çalıştığı Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne gitti. Orada beni darp eden amirin, eşimin silahının alınmasını istediğini ve silahının alınarak Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesine sevk edildiğini söyledi ve silahını teslim ettikten sonra beni hastaneye götürdü. Bu müdürden davacı ve şikayetçi olduk. Fakat Emniyet Amiri E.A. açığa alınmadı. Sonradan öğrendik ki aynı amir başka bir soruşturmadan açığa alınmış. Benim ve eşimin korkusu bu olayın üstünün kapatılmasıdır. Bu konuda sizlerden ve kamuoyundan destek bekliyoruz..

(Olay 2: Darp Sonrası Müşterinin Hali)

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir