DUR İHTARINA UYMA, SERBEST KAL!

Ankara Şehit Bülent Bostanoğlu Polis Merkez Amirliği kadrosunda görevli Çarşı ve Mahalle Bekçisi Halil KARA Demetevler Lalegül kavşağında gerçekleşen trafik kazasına müdehale sırasında başka bir aracın çarpması sonucu yaralanarak Dr. Abdurrahman Yurtatslan Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

4 gün önce Gaziantep’te kaza sonrasında yolda güvenlik tedbiri alan trafik polisi Emrullah Günenç’in (40), ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, polis memuruna kullandığı otomobil ile çarpmış, kazada polis memuru yaralanırken, kaçan sürücü gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı!

Görüldüğü üzere son günlerde kolluk kuvvetlerinin dur ihtarına uyulmaması sonucunda ciddi yaralanmalar hatta ölümle sonuçlanması gibi olaylarla karşı karşıya kalmaktayız.

Bu elim kazalara Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER X hesabından şu ifadelere yer verdi.

“Ne yazık ki bu gece Ankara’da trafik kazasına müdahale ederken başka bir aracın çarpması sonucu Çarşı ve Mahalle Bekçisi kardeşimiz Halil Kara’yı kaybettik. Bir kardeşimiz de yaralandı. Kardeşimize çarpıp kaçan 01 plakalı bmw araç ise olaydan sonra durmadan kaçmaya devam etti.

Daha birkaç gün önce Gaziantep ilimizde trafik kazasına müdahale eden meslektaşımıza çarparak yaralayıp kaçan kişiyi haber yapmış, şahsın serbest bırakılmasını eleştirerek neden serbest bırakıldığını sormuştum.

Polise, Bekçiye çarpmak, çarptıktan sonra kaçmak ve sonunda bir şey olmadan elini kolunu sallayarak serbest kalmak normal bir hal almaya başlamıştır.

Bu durumun normalleşmesinin önüne geçebilmek için öncelikle ve kararlılıkla “kolluk kuvvetinin dur ihtarına uymamak” ağır suç kapsamına alınmalıdır.

Şehidimize Allah’tan rahmet yaralı meslektaşımıza acil şifalar diliyorum.
Teşkilatımızın ve ülkemizin başı sağ olsun…”

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir