POLİSLERLE HELALLEŞME NE ZAMAN OLACAK?

Bu ülkede helalleşme olacaksa, daha 26 günlük polisken şehadete yürüyen ve tek mal varlığı bir vantilatör bir de yer yatağı olan Şehit Hüseyin PARÇA’dan helallik alınmalıdır.

Değerli okurlarımız, geçmişten günümüze haklarının yenildiği iddiasıyla bir çok sosyal sınıfla helalleşme yapılması gerektiği yönündeki açıklamalar ülke siyasetinin en çok konuştuğu konulardan bir tanesi oldu. Yeri geldi Alevi yurttaşlarımızla ilgili hak kaybı olduğu yönünde açıklamalar yapılırken, yeri geldi Kürt kökenli vatandaşlarla ilgili hak kaybı olduğu yönünde beyanatlarda bulunuldu. Hatta kimileri de LGBT bireyleriyle ilgili haklarının verilmesi ve çektikleri acıların sonlandırılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Son birkaç gündür ise türban veya başörtüsü tekrar ülkenin gündemine girdi. Görüldüğü üzere siyasiler her grup hakkında açıklama yaparken bu ülke için canını veren Anadolunun garip çocukları olan polisler için ağızlarını bile açmamaktadırlar.

 

            Bu ülkede helalleşme olacaksa, çözüm süreci sonucu rahat hareket ederek dağdan şehirlere inen pkk tarafından evinde uyurken şehit edilen Polis Memurları Okan ACAR ve Feyyaz YUMUŞAK’tan helallik alınmalıdır. Bu ülkede helalleşme olacaksa daha 26 günlük polisken şehadete yürüyen ve tek mal varlığı bir vantilatör bir de yer yatağı olan Şehit Hüseyin PARÇA’dan helallik alınmalıdır. Bu ülkede helallik alınacaksa güldürüken düşündüren videolar çeken ve mesleğin sorunlarını kamuoyuna bu şekilde duyurduğu için hakkında soruşturmalar açılan ve bu soruşturmalar sonucu cinnet geçirerek aile fertlerin ve kendisinin canına kıyan Veli ÇAKI’dan helallik alınmalıdır. Yine aynı şekilde amir mobbingine dayanamayarak canına kıyan ALPASLAN SOYLU’dan, Mezitli Ak Parti İlçe teşkilatında hakarete maruz kalan ve buna rağmen zorla özür dilenmesi istendiği için canına kıyan NAGEHAN EKİZ’den helallik alınmalıdır.

Mesleğe girerken sağlam raporu alan ve uzman doktorlarca psikolojisi sağlamdır denilen, mesleğe girdikten sonra zorlu çalışma saatleri ve mobbingler sonucunda psikolojileri bozularak intihara meyleden binlerce polisten helallik alınmalıdır. Gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetilmeden çalıştırılan, statlardan, tiyatro salonlarına, konserden, oda seçimine kadar bir çok alanda  ek görevlere sürüklenen, mobbing ve baskılara maruz kalan yüz binlerce emekli ve çalışan polislerden helallik alınmalıdır. En önemlisi bu polislerin ailelerinden helallik alınmalıdır. Bizim için helalleşme, mesleğin kronikleşmiş sorunlarının çözümüdür.  Tabi ki bir de bu intiharların müsebbiplerinin yargı önüne çıkarılmasıdır.



Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir