POLİSLER 2023’E ÇALIŞARAK GİRDİ!

Sevgili dostlarımız, 

    Koskoca yılı geride bıraktık, acısıyla tatlısıyla…

    2022 yılında Polisin Sesi Platformu olarak Kurucumuz Faruk SEZER ile hak arama mücadelesini başlatmış bulunmaktayız. Bu mücadelenin öneminin her geçen gün giderek arttığını görmekteyiz. 

Yoğun çalışma saatlerine maruz bırakılan meslektaşlarımızla gerçek 12/36 ve 8/24 çalışma saatleri ile ilgili pek çok etkinlik yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Üstelik bu konu ile ilgili bakanlık genelge göndermesine rağmen uygulanmadığını görmekteyiz. 

Üzülerek söylüyoruz ki bir çok meslektaşımızın ayda 240-260 saat çalıştıklarını görmekteyiz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre Memurların haftalık çalışma süresi, yasanın 99. maddesi ile 40 saat olarak sınırlandırılmıştır. “Fazla Çalışma Ücreti” başlığını taşıyan 178. maddesi, fazla çalışma yapılacak halleri bazı koşullara bağlamış ve ancak bu koşulların gerçekleşmesi halinde yapılacak fazla çalışmanın ücretle karşılanması ilkesini benimsemiştir. Ancak Emniyet Teşkilatında bu konunun kanunda açıkça yazmasına rağmen uygulanmadığını görmekteyiz. 

Bölge sistemi ve ikinci şark konusu Polislerin kanayan yarasıdır. Yüz binlerce meslektaşımız birinci şark hizmetine gitmemesine rağmen bir çok Polisin ikinci şark hizmetine gönderilmesi konusu mağduriyet yaratmıştır. Bu gibi konular çözülmemişken Polislerin bölge sistemi düzenlenip Dört Bölgeden oluşan yeni bir sistem getirmek istense de Twitter’da yapılan etkinliklerden gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından geri çekildiği sözlü olarak dile getirililmiş ve geçtiğimiz günlerde 81 İl Emniyet Müdürlüğü İstişare Toplantısında bu sistemin geri çekildiği yinelenmiştir. Bunun üzerine bu konu gerek sosyal medyada gerekse haber sitelerinde sanki Polislere iyi bir şey yapılmış gibi yansıtılmıştır. 

Gelişen ekonomik şartlarda bir çok ilde meslektaşlarımızın aldığı promosyon ücreti enflasyon altında eridiği ve EGM’nin revize ettiği tutarın yetersiz olduğu görülmesi üzerine Twitter üzerinden yaptığımız etkinliklerde milyonlarca Twit atarak her ne kadar yetersiz olduğunu düşünsek de somut bir kazanım elde etmiş bulunmaktayız. 

    Bir çok konuda yalnız bırakılan Türk Polisinin zor zamanında hukuki olarak yardıma ihtiyacı olduğu zamanda destek olmak için siz değerli dostlarımızdan gelen talep üzerine Hukuki Koruma Kalkanı projesi çalışmaları devam etmektedir. Katılmak için bizlere ulaşmanız yeterli olacaktır. Hiçbir risk olmayacak şekilde kurulacak olan bu oluşuma davetlisiniz.

    Dostlarımız, Polislik gibi ciddi bir mesleğin zorluklarını saymakla bitiremeyiz. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, isyan etmiyoruz. Her türlü zorlu koşullarda gururla çalışan meslektaşlarımızın haklarını arıyoruz. Sendika yasağının olduğu bir ortamda sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bunun yolunun da sosyal medyadan geçtiğinin aşikar olduğunu biliyoruz. 

    Bu düşüncelerle siz değerli dostlarımıza; mobbingin olmadığı, daha az ek görevin olduğu, daha adil bir çalışma sisteminin olduğu, fazla çalışılan sürelerin karşılığının alındığı, istenilen yerlerde huzur ortamında çalışıldığı, enflasyon altında ezilmeyen maaşla çalışılabildiği ve mesleğini ifa ederken yapacağı eylemler yüzünden işinden olma korkusunun olmadığı bir yıl diliyoruz… 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir