POLİSİN SOSYAL HAKLARI

Bir ülkenin iç güvenliğini ve huzurunu sağlamak polisin görevidir. Polis bu görevini yaparken acaba baskı altında kalır mıyım? ya da işimi doğru yaparken başıma bişey gelir mi? şüphesi içerisinde kalmamalıdır.


Polis işini yaparken şüphe ile korku içinde işini yapmamalı kanunla korunmalıdır. Aksi halde taksici öldürme olayında olduğu gibi suçluların önünü kesemeyiz. Bu nasıl bir cahil cesareti bu nasıl bir vicdansızlıktır. Bu örnekte olduğu gibi azılı suçluların önünü kesebilmek için kanunların sertleştirilmesi ve polisin de işini yaparken kanunla korunması gerekmektedir.


Polis kanunla korunursa bu ve bunun gibi sucluların önüne bir set çekerken polis acaba başıma bişey gelirse yalnız kalır mıyım? Çocuklarım ne olur? Korkusu yaşamamalıdır.
Bunun yolu da yeni bir teşkilat kanunudur. Acilen yeniden emniyet teşkilatı kanunu düzenlenmelidir. Bunu yaparken de polis sendikasının görüşü alınmalıdır diyeceğim fakat henüz polisin resmi bir sendikası yoktur. Ama polis memurlarının mutlaka görüşü alınmalıdır.


Buradan da anlaşılacağı gibi polisin acilen birinci önceliği sendikası olmasıdır. Polis vatandaşı korumalıdır. Fakat ondan önce polisin de görevini yaparken korunmaya ihtiyacı vardır. Sevgili siyasiler gelin taşın altına birlikte elimizi sokalım. Polislerin sorunlarını artık görmezden gelmeyelim. Bu bir başlangıç olsun. 21. yüzyıla yakışır Türkiye yüzyılına yakışır bir çağ açalım.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir