POLİS ÜVEY EVLAT MI?

Müstakil bakanlığı olan başka kurumların işini emniyet teşkilatına yaptırmaktan vazgeçilmelidir.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı var; polis öğrencilere kurs veriyor.
Ülkemizde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bu bakanlığa bağlı her ilimizde İş ve İşçi Bulma Kurumu var; polis vatandaşa iş buluyor. Belediye uhdesinde görevli zabıta birimi var; Dilencilere, kaldırım işgali yapanlara polis teşkilatı bakıyor.
Ülkemizde, Turizm Bakanlığı var; Turizm Polisi, Spor Bakanlığı var; Spor Polisi gibi birimler kuruluyor.

Polislere yaptırılan birçok angarya işte, kendi bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı her il ve ilçemizde müdürlükleri olmasına rağmen birçok kurumun asli görevi olan işler angarya olarak polise yaptırılmakta sonra da personel yok denilerek İçişleri Bakanlığı’nın 4 gruplu 12/36 genelgesine uyulmamaktadır.

Hiçbir kurum polisin işini yapmazken, polis her kurumun işini yapmaktadır.

Her kurum kendi asli görevini yaparken ve bu kurumlara çeşitli isimler altında tazminatlar ödenirken, polis ise başka kurumların işini yani angarya görevleri bedava yapmaktadır.

Sendikal hakkı verilmeden, angarya görevlerle, Anayasa ve İLO sözleşmesine aykırı şekilde çalıştırılan emniyet mensupları adeta üvey evlat muamelesi görmektedir.

Emniyet mensupları olarak; bir an önce Anayasanın ve Türkiye Cumhuriyetinin imzaladığı uluslararası sözleşmelerin gereği olarak angarya görevlerin sonlandırılmasını, diğer bütün çalışanlar gibi sendikal haklarının ve özlük haklarının tastamam verilmesini talep ediyoruz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir