DUY EGM “FAZLA MESAİ ÖMRÜ KISALTIYOR”

Radyoloji uzmanı Profesör Doktor Güner SÖNMEZ Fazla Mesainin Ömrü Kısalttığını Açıkladı.

Fazla mesainin insanların hayatı üzerindeki etkilerini anlattığı tweetinde Güner SÖNMEZ X hesabı üzerinden konuyla ilgili detaylara yer verdi.

“55 SAATTEN FAZLA ÇALIŞMAK ÖMRÜ 9 YIL KISALTIYOR”

Profesör Doktor Güner SÖNMEZ haftada 55 saatten fazla çalışmanın ömürden 9 yıl götürdüğünü dile getirdi. İşte SÖNMEZ’in o paylaşımı: Fazla mesai ömrü kısaltıyor. Haftada 55 saatten fazla çalışmak, ömürden yaklaşık 9 yıl götürüyor. Kalp krizi, felç, kanser ve solunum yolu hastalığı riskini yükseltiyor. Kalp hastalığı riskini % 17 arttırıyor. Felç riskini % 35 arttırıyor.” diyen SÖNMEZ başka bir paylaşımında da “Polislerin çalışma saatleri düzeltilmeli. İnsani koşullarda görev yapmalılar. Destekliyorum.” dedi.

EGM BU AÇIKLAMA SONRASI NE YAPACAK?

Yıllardır emniyet mensupları çalışma saatlerinin haftalık 40 saat olarak ayarlanmasını talep etti. EGM bu çığlıkları duymadı ve çalışma saatleriyle ilgili herhangi bir adım atmadı. Personelin çığlığını duymayan ya da umursamayan EGM’nin ülkenin değerli bir doktorunun tespitlerine karşı da yine görmedim, bilmedim, duymadım mı diyecek? Biz cevabı biliyoruz!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir