TRAFİK KAZALARINDA KAÇ POLİS VEFAT ETTİ?

Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER’in twitter adresi üzerinden; görev başındayken trafik kazalarından kaç polisin vefat ettiğine dair Emniyet Genel Müdürlüğüne sorduğu sorunun cevabı bekleniyorken trafik kazalarında oluşan maddi hasarın rücu edilmesi de tartışma konusu oldu.


Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER, 13 Mayıs 2022 günü twitter hesabı üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğüne hitaben “Sayın @EmniyetGM , emniyet teşkilatında TRAFİK KAZASI sonucu ölümlerin artarak devam ettiği görülmektedir. Bu kazaların olmasında çok çalışma sebebiyle oluşan yorgunluk etken midir? Araştırma yapılmış mıdır? SORU: Son 5 yılda kaç emniyet mensubunu TRAFİK KAZASI sonucu kaybettik?” tweetini atarak trafik kazalarından kaç emniyet mensubunun vefat ettiğini sormuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü bu soruya karşı suskunluğunu korurken akıllara ise trafik kazalarında oluşan zararın görevlilerden temin edilip edilmeyeceği sorusu geldi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN CEVABİ YAZI

Emniyet mensubu bir personelin CİMER başvurusuna istinaden Emniyet Genel Müdürlüğü cevap vermiştir.

Bu resmi yazıda emniyet personelinin karışmış olduğu kazalarda, ağır kusurlu olmaksızın, hafif ve orta kusurlu kazalarda zararın emniyet personelinden tanzim edilmemesi gerektiği belirtilerek İl Emniyet Müdürlükleriyle gerekli yazışmaların yapıldığı dile getirilmiştir. İşte o cevabi yazı:


UZUN MESAİLER KAZALARA SEBEBİYET VERMEKTEDİR.

Emniyet Personelinin genelinin 12 saatten fazla çalıştığı bilinmektedir. Hatta bu süre bazı birimlerde 16 saate kadar dayanmaktadır. İşin yoğunluğu stresi ve baskılar da göz önüne alındığında yapılan kazaların ve can kayıplarının ana sebebinin çalışma saatleri ve çalışma koşulları olduğu aşikardır. Uzun yol soförlerinin bile belirli bir saatten fazla araç kullanmasının yasak olduğu ülkemizde emniyet peronelinin saatler boyunca araç kullanarak olaylara müdahale ettiği ve bu olayların iş ve işlemlerini yaptığı gözönüne alındığında trafik kazalarının ana sebebi de ortaya çıkmaktadır. Araçların bakımlarının tam olarak yapılmaması ve araçların bir çoğunun eski ve kullanılamaz olması da başka bir neden olarak ortaya çıkmaktadır. Bütün bu bileşenler bir araya geldiğinde kazalar kaçınılmaz olmakta ve kazalarda bir çok can kaybı meydana gelmektedir. Can kaybı olmayan kazalarda da kanun gereği araçların kaskosunun olmaması sebebiyle kusurlu görevli memur bulunursa rücu ettirilmekte ve görevli memurlar ağır bir borç altına girmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün ivedilikle çalışma koşullarını düzenleyerek, araçları çağın gereklerine uygun hale getirmesi gerekmektedir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir