Mersin’deki Terör Eyleminde, Şehit Polisimizin ve Bekçilerimizin Çatışma Anı Kamerada!

Şehit Polis Sedat Gezer’in bir teröristi yaraladığı ve bekçilerin bir pikap aracı durdurarak olay yerine gelip çatıştığı görüntüler kameralara yansıdı.

Pikap araçla olay yerine gelen 4 bekçi, araç üzerinde baskı ateşi açarak teröristleri köşeye sıkıştırdı. Şehit Sedat Gezer bir teröristi yaraladı, pikap araçtan farklı noktalarda inen bekçiler ise teröristleri çapraz ateşe alarak köşeye sıkıştırdı. Yaralanan teröristler kendini patlatmak zorunda kaldı. Kameralara yansıyan görüntülerde Şehit Polis Sedat Gezer’in ve bekçilerin profesyonel müdahalesi gözlerden kaçmadı.

Mersin’de Terör Saldırısı: 1 Şehit. Süleyman Soylu Mersin’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

“İki kadın terörist çantalarıyla birlikte polisevine girdikten sonra polisin nöbet tuttuğu kulübeye ateş ediyorlar. Daha sonra çatışma çıkıyor. Çatışma devam ettiği sırada bölgeye yakın 4 bekçi olay yerine intikal ediyor ve çatışmaya dahil oluyorlar.”


Teröristlerin Saldırı Anı Kamerada! Tıkla İzle

Süleyman Soylu açıklamaları şu şekilde:

“İki kadın terörist çantalarıyla birlikte polisevine girdikten sonra polisin nöbet tuttuğu kulübeye ateş ediyorlar. Daha sonra çatışma çıkıyor. Çatışma devam ettiği sırada bölgeye yakın 4 bekçi olay yerine intikal ediyor ve çatışmaya dahil oluyorlar. Çatışma sırasında 2 kadın terörist yaralandı. Çatışma devam ettiği sırada 2 ayrı patlama gerçekleşti. Kaçamayacağını anlayan yaralı iki kadın terörist, kendilerini patlatarak parçalara ayrıldı. Çatışma sırasında ağır yaralanan polis memuru şehit oldu. Çıkan çatışmada 1 polis memuru ve 1 kadın sivil vatandaşımız daha yaralanırken, patlama sırasında 2 sivil vatandaş balkondan atlayarak yaralandı.

1 teröristin kimliğini belirledik, 1 teröristin patlama sırasında kafası ve bacakları koptu. Diğer teröristin ise bütün iç organları etrafa dağıldı. İkisinin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz. Hangi terör örgütü olduğu da belli. Türkiye’deki terör örgütlerinin oyun kurmasına vesile olanlar, onları destekleyenler ve onlar üzerinden Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlar, bilmelidir ki; Türkiye eski Türkiye değil. Dağda neredeyse yok olmaya mahkum olan bir terör örgütü, Kuzey Irak’ta Suriye’de sıkışan bir terör örgütü elbette ki sıkıştığı alanda kendisine yeni bir süreç oluşturmak ister. Ama biz buna müsade etmeyiz. Milletimiz bu konuda emin olsun, rahat olsun. Türk Polis Teşkilatına ve milletimize baş sağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin.

Olaya yardım ve yataklık eden kim varsa, onları bulup gereğini yerine getiririz.”

NEDEN MERSİN?

Bir gazetecinin neden Mersin sorusuna ise Soylu:

“Bir sebebi var, onu sonra söyleriz. Mersin’in bir sebebi var. Mersin’in seçilmesinin sebebi ise Mersin’i bilmesinden kaynaklanıyor. Yani bizim şu anda tespitini yaptığımızı belirttiğimiz terörist” dedi.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir