POLİSLER SEÇİM GÖREVİNDE ÜCRET ALABİLECEK Mİ?

14 Mayıs günü yapılacak olan milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sandık görevlisi öğretmenlerden, YSK üyelerine kadar bütün memurlar ücret alacaktır. Sandık görevlilerinin 1100 TL kadar ücret alacağı öğrenilirken Okul başkanı ve YSK hakimlerinin ücretlerinin daha fazla olacağı öğrenildi. Bütün memurlar ücret alırken seçim güvenliğini sağlamakla görevli Emniyet personelinin ücret alıp alamayacağı merak konusu oldu.

YSK’nın 1435 sayılı kararına göre “seçim güvenliğini sağlamak asli görevidir” denilerek emniyet mensuplarının ücret alamayacağını karara bağladı. Aynı YSK’nın seçim yapmakla görevli YSK memurlarına ücret verileceğini karara bağlamış olması büyük tepki doğurdu.

YSK’nın ücret alabilecek görevliler hakkındaki kararının polislerle ve emniyet mensuplarıyla alakalı kısmını siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

İŞTE O KARAR:

“Kolluk kuvvetlerinin yaptığı görevler asli hizmetleri arasında bulunduğundan seçim ödemeleri adı altında ücret tahakkuk ettirilmesine yasal olarak imkan bulunmamaktadır. Ayrıca, kolluk kuvvetlerinin araç ihtiyaçlarının mülki idare amirleri tarafından karşılanması gerektiğinden, hiçbir suretle araç kiralaması ve görevlendirmesi ile yakıt giderleri ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından karşılanmayacaktır.”

Similar Posts

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir