POLİSİN SESSİZ ÇIĞLIĞI

Polislik mesleği onurlu şanlı şerefli bir meslektir. Türkiye’de polislik mesleğini icra etmek hakikaten meşakkatlidir ve polis olmak sabır gerektirir. Polis bu ülkede hak ettiği değeri görmemektedir.

Bunu anlamak için çok uzağa gitmeye gerek yok. Gün içersinde haberleri takip ederseniz ne demek istediğimizi gayet iyi anlarsınız.

Haberler, her gün polise yapılan mukavemet olaylarıyla ya da mobbing olaylarıyla doludur.

Bir kaç basit örneğine bakalım: Örneğin geçen günlerde bir sağlık çalışanı ile polis arasında geçen hadiseyi hatırlayalım. Hemşire alenen polisin arkasından nefret dolu söylemlerde bulunuyor. Bir sağlık çalışanı kameranın olduğu alanda o kadar kendinden emin vaziyette polisin arkasından saydırıyor ki, izlerken tüylerimiz diken diken oldu. Sonuç ne oldu dersiniz? Olayın üstünü kapattılar. Bir de soruşturma için gerek bile görmediler. Soruşturma için delil yokmuş! Sanırım biz başka bir video izledik. Polisin arkasından hakaret edip saydırdığı videoyu sümen altı ettiler.

Gelelim bir diğer örneğe kendini bir siyasi parti temsilcisi zanneden zavallı akıl yoksunu istediğini polisten elde edemeyince her zamanki gibi çamur at izi kalsın faslına geçti. Hemen, “sen ajan mısın yok sen fetöcü müsün” demeye başladı. Bir de o kadar pişkin ki emniyet müdürünü arayıp haksız olduğu halde polisler için şikayette bulunuyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!Olayda ki muhattap Cumhurbaşkanı korumaları değilde normal polisler olsaydı, utanmadan arlanmadan onları baskı altına aldırmak hatta belkide açığa aldırmak için elinden geleni yapacaktı.

Bizler bu iki örnekte de sayın İçişleri Bakanının araya girerek gerekeni yapmasını, personeline sahip çıkmasını bekliyoruz. Sanırım boşa bekliyoruz! Türkiye’de polis olmak işte bundan ibaret. Operasyon yaparken aslanım kaplanım. Başına bişey geldiğinde ise haklı bile olsan kurumun ve bağlı bulunduğun bakanlığın üç maymunu oynuyor. Türkiye de polisin itibarı bu, olaylar yüzünden her gün kan kaybediyor. Emniyet teşkilatı personeli gelin birlik olalım. Siz kendinize gelmezseniz sizi sindirmeye devam edecekler. Artık uyanın ve davanıza sahip çıkın!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir