POLİSİN SESİ PLATFORMU HUKUK BİRİMİNDEN MAÇ ÜCRETİ ZAFERİ

Süper Lig maçlarında görev alan polis memuru, Polisin Sesi Platformu Hukuk Biriminin desteğiyle, görev aldığı maçların ücretlerinin ödenmesi gerekçesiyle TFF’ye karşı dava açtı. Mahkeme TFF’nin itirazını reddederek polis memuruna ücret verilmesini kararlaştırdı.

Adana’da görev yaptığı sırada gitmiş olduğu maçların ücretini alabilmek için, avukatı aracılığıyla ilamsız icra takibi başlatan polis memurunun bu talebini TFF mahkemeye taşıdı.

TFF yapmış olduğu itirazda; 6222 sayılı Sporda şiddeti ve Düzensizliğin Önleme Kanununun Saha güvenliği başlıklı 6.maddesinin 3.bendine göre maçlarda kulüplerce görevlendirilen özel güvenliğin üçte biri kadar emniyet mensubuna görev yazılması gerektiği, fazladan yapılan görevlendirmenin Emniyet birimlerince PVSK’ya göre yapıldığını belirterek PVSK hükümlerince ücret verilmemesi gerektiğini, ayrıca ilgili davanın kendilerine değil kulüplere açılması gerektiğinden bahisle ilgili icra takibinin sonlandırılmasını talep etmiştir.

Davacı polis memuru, Polisin Sesi Hukuk Birimi Avukatları tarafından yapmış olduğu savunmada; 6222 sayılı Sporda şiddeti ve Düzensizliğin Önleme Kanununun Saha güvenliği başlıklı 6.maddesinin 3.bendine göre görevlendirilen emniyet mensuplarının günlük harcırahlarının üç katı kadar ödeme yapılabileceği hükmü gereği ödeme yapılmasını avukatlık ücretinin ve dosya masraflarının da TFF’ye ödetilmesini talep etmiştir.

MAHKEMENİN GEREKÇELİ KARARI!

TFF’nin icra takibinin iptali yönündeki talebine istinaden Ankara 30.Asliye Hukuk Mahkemesi gerekçeli kararında; 6222 sayılı Sporda şiddeti ve Düzensizliğin Önleme Kanununun Saha güvenliği başlıklı 6.maddesinin 3.bendine göre görevlendirilen emniyet mensuplarının günlük harcırahlarının üç katı kadar ödeme yapılabileceği hükmü gereği görevli olan emniyet personeline maç ücretinin ödenmesini, dosya masrafı ve asgari avukatlık ücretinin de TFF’den alınmasını karara bağlamıştır.

Bu kararla onbinlerce emniyet personelinin son 5 yıl içerisinde süper lig takımlarının maçlarında yapmış oldukları görevlerin ücretlerini alabilecekleri bir kez daha hukuk yoluyla tescil edilmiş oldu. Meslektaşlarımızın amasız ve fakatsız olarak, son 5 yılda gittiği ve ücretini alamadığı maçların listesini çıkararak Polisin Sesi Platformu Hukuk Birimine ulaşması halinde maç ücretlerini rahatlıkla alabileceklerini bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Similar Posts

One Comment

  1. Rütbeli rütbesiz tüm polisler son 5 yılda görev aldığı tüm Super Lig maçlarının karşılığı ücretini mutlaka talep etmelidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir