Polise testere İle Saldırana, Ne Ceza verildi?

2020 yılın da Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi’nde okulda kavga olduğu ihbarı ile olay yerine giden polisi gören, Recep Memiş elindeki testere ile polis İlhan İ.’yi yaraladı, diğer 5 polise de ‘mehdi’ olduğu söyleyip, hakaret etti. Etkisiz hale getirilip, gözaltına alınan Recep Memiş tutuklandı.

Soruşturmanın ardından hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açılan Recep Memiş, ilk duruşmada tahliye edildi, hakkında akıl sağlığına ilişkin rapor istendi. ‘Cezai ehliyeti tam’ olduğu raporla kesinleşen Memiş, 19,5 yıl hapse çarptırıldı. Karar, davanın temyiz edildiği Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’nce bozuldu.

Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan Recep Memiş, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle kamu görevini yaptırmamak için direnme’ suçundan 3 yıl 9 ay, ‘kamu görevlilerine görevleri nedeniyle ve mensup bulundukları dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle alenen hakaret’ suçundan ise 1 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Sanığın İlhan İ.’ye yönelik eylemini ‘görevi yaptırmamak için direnme’ olarak sayan heyet, Recep Memiş hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ayrıca hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

Similar Posts

One Comment

  1. Aynı hareketi tesadüfen sokakta “yargı mensuplarına” yapsa ceza ne olurdu? Peki sıradan vatandaşın can güvenliği ne olacak? Bunlarla polis bile baş edemiyorsa bizim halimiz ne olur diyen yok mu? Kardeşim kim olursa olsun polise fiziksel saldırının karşılığı silah kullanma yetkisi olmalıdır. Sanki pariste yaşıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir