POLİS VE JANDARMANIN YOĞUN MESAİSİNE ÇÖZÜM HAZIRLIĞI

*İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA’dan polis ve jandarmanın yoğun mesaisine çözüm hazırlığı*

Emniyet Teşkilatı olarak İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA’nın açıklamalarını olumlu bir çalışma olarak değerlendiriyoruz. Sayın bakan dört gruplu 12/36 sistemine geçeceğimizi söylüyor ancak 2022/16 sayılı İçişleri Bakanlığı genelgesine göre şu an 12/36 çalışan illerimiz sistemini bozuyor ve çakma tabir edilen 3 gruplu sisteme geçiyor.

*Polis Adil Bir Çalışma Kanunu Bekliyor*

Emniyet Teşkilatı, evrensel insan haklarına uygun polisin çalışma ve özlük haklarını düzenleyen genelge değil yeni bir çalışma kanunu bekliyor.

*İşte O TGRT haber sunucusu Cem KÜÇÜK’ün haberi*

” Polis ve jandarmanın yoğun mesaisine çözüm hazırlığı

📌İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Polisimiz ve jandarmamızın çok yıprandığının farkındayım. En kısa zamanda tüm yurtta 4 gruplu 12/36 mesaiye geçilmesi için çalışma yapıyoruz. Özlük haklarının iyileştirilmesi için de çalışıyoruz.”

Editör 2

Similar Posts

2 Comments

  1. DÜNDEN BUGÜNE GÖZLEMLERİM,

    Maalesef jandarma bu uygulamaya her nedense bir türlü geçemedi. Bugün sabahtan, ertesi sabaha kadar görev başında bulunan, bazı nöbetlerde bir de 4-5 tane olay olduğunda ise ertesi gün evlerine gidip dinlenmeye dahi zamanları olmadan, şikayetçi ve zanlıların ifadelerinin alınması, sorusturma evraklarının ikmali vs. nöbet bitiminden sonra da devam ediyor. Ve yine nöbetleri nin sona ermesine müteakip Asayiş Tim Komutanı Astsubayları uyumalarına, dinlenmelerine dahi fırsat olmadan, başka bir olay için Karakoldan haber gelir, uykusuz uykusuz tekrar karakola göreve koşarlar, bazen ayaklarındaki potinlerini dahi çıkartmadan uzanıp yatarken, gece yarısı bir haber gelir. Sabah olmadan, güneş doğmadan eşini ve çocuklarını dahi görmeden, uykularından uyandırmadan sessizce bir başka göreve koşarlar. Onlar için gece ve gündüz, yağmur, kar, çamur, fırtına hiç fark etmez. jandarma Astsubayı olmak kolay değildir, hele hele karakollarda görev yapmak hiç de kolay değildir. Hergün meşakkatli ve zor bir görev Astsubayları bekler. Ülkemizde bu aziz milletin can ve mal güvenliğini koruyan, günde sekiz saatten fazla çalışan vefakar ve mümtaz polis ve Astsubaylarımızın bedenen ve ruhen sağlıklı kalmaları, görevlerini layıkıyla ifa edebilmeleri için Sayın İçişleri Bakanımızın yapacağı mesai düzenlemesi en önemli ve hayırlı bir karar olacaktır. 1958/3 tertip Hatay’da 20 ay askerlik görevi yapan jandarma Er’inin dünden bugüne gözlemleri olarak, Sayın Bakanımıza arz ederim.

    1. Uzman Çavuşlar’ın çektiği çileyi kimse çekmiyor.
      5 senedir 24/24 çalışıyorum.Senin Tim Komutanı dediğin adamlar keyfi bizleri istirahate göndermiyor.
      Türlü mobbing ve psikolojik şiddet görüyoruz.5 senede 3 karakolda çalıştım.Tim Komutanlarının odalarını bile bize temizletiyorlar.
      Sen neden bahsediyorsun!
      Tim komutanları Astsubaylar zorluk çekiyormuşmuş (!) komik olma !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir