OLAN POLİSE OLUYOR?

Dün akşam saatlerinde Süper Ligde hareketli dakikalar yaşandı.
Hakem Umut MELER’in darp edilmesi olayından sonra dün akşam İstanbulspor ve Trabzonspor arasında oynanan maçta hakem kararlarına tepkili olan İstanbulspor başkanı Ecmel Faik SARIALİOĞLU maçın 74. dakikasında takımı sahadan çekti.


Bu olaydan sonra akıllara; acaba kasıtlı hatalar mı yapılıyor yoksa hakemler çok fazla baskı altında kaldığı için doğru karar vermekte zorlanıyorlar mı soruları geldi.


Şimdi maç nasıl tescil edilecek? İstanbulspor bir ceza alacak mı bunları gelecek günlerde göreceğiz.


Hakem tartaklama olayından sonra bir de takım ligden çekme haberiyle uluslararası basında ligimiz gündeme oturdu.

Spor kamuoyu için burada odaklanılması gereken asıl sorun lig nasıl bu hale geldi? TFF süreci doğru yönetebildi mi? Bu durumdan kimler sorumlu? Bu soruların cevaplarını bulabilecek miyiz? Zamanla bunu göreceğiz!

Spor kamuoyu yukarıdaki soruları sorması gerekirken, Polisin Sesi Platformu olarak bizlerin irdelediği kısım ise bu olaylara sebep olanlar sorumluluğu yüklenecekler mi yoksa yine konuyu saptırıp polise zaten angarya iş olan maç görevi için polise ödenen paranın süper lig için büyük bir yük oluşturduğundan mı bahsedilecek? Yani olan yine polise mi olacak? Zaten yazılması gereken polisten fazla emniyet mensubu görevlendirilirken bu sayı daha da artacak mı? Geçmiş tecrübelerimiz, bu olaylardan sıyrılmak için sorunun kaynağına inilmeden polisiye tedbirlerle yaşanan vahim olaylar emniyet mensuplarının üzerine angarya görev olarak yükleneceğini gösteriyor.

Emniyet mensuplarının bir çok angarya göreve bedava gittiği bilindiği halde, bir de Süper Ligde milyonlarca liralar harcayan kulüplerin bizim için de polis bedava görev yapsın diye yaygara yapması ne kadar doğru? İlerleyen günlerde zaman bize neler olacağını gösterecektir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir