MERSİN VE YAŞANANLAR HAKKINDA!

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan, 10 milyon adet kaçak makaronun ele geçirildiği bir operasyonda gözaltına alınmıştı. İl Emniyet müdürü Mehmet ASLAN ise merkeze çekilmişti. Bu olay ülke gündemine bomba gibi düştü. Burada düşündürücü olan bir kaç hususa göz atmak gerekiyor. Öncelikle son yıllarda sosyal medyada ve ulusal basında Mersin Limanı ile ilgili bir çok iddia ortaya atılmıştır. Bu iddialarla ilgili olarak adlî mercilerin ne yaptığı konusunda kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmadı.

Burada dikkatimizi çeken bir husus ise; Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet ASLAN’ın kardeşinin, Mehmet ASLAN Mersin İl Emniyet Müdürü olduktan sonra mı yoksa önce mi Mersin’de yaşadığıdır. Eğer Mehmet ASLAN İl Emniyet Müdürü olduktan sonra kardeşi Mersin’e geliyorsa, neden gelmiştir? iddia edildiği gibi kaçakçılık gibi yasadışı işlere giriyorsa hem adli mercilerin hem de İçişleri Bakanlığının, şahısların ve yakınlarının mal varlıklarını detaylıca araştırması, usulsüz zenginleşme olup olmadığını tespit etmesi ve sonucundan da kamuoyuna bilgi vermesi gerekmektedir. Bu olaydan başka kanunsuz işler yapılmış mıdır? Ailenin mal varlığı ne kadardır? Bu gibi soruların cevapları da şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır.

Ayrıca Mersin limanı ve serbest bölge ile ilgili iddialar detaylı araştırılıp başkaca yolsuzluk olup olmadığı da ortaya çıkarılmalıdır.

Bizler Türk Polisleri olarak, vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı olduğumuz gibi Türk polisinin üzerine düşecek en ufak lekeye de karşıyız. Aramızda gerçekten çürükler varsa sonuna kadar gidilerek temizlenmesini talep ediyoruz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir