Lunaparkta Tren Faciası! Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe Hayatını Kaybetti

Giresun’da bir lunapark içinde tren kazası meydana geldi. Giresun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe hayatını kaybetti.

Kaza akşam sıralarında Hacı Hüseyin Mahallesi’ndeki lunaparkta oldu. Lunaparktaki eğlence treni yukarıya doğru çıktı. Daha sonra inişe geçtiği sırada raylardan çıkarak yüksekten yere düştü. Yüksekten yere düşen trendeki Giresun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe hayatını kaybetti. Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru eşi Samet Dilekçe ile Şevval(17) ve Fatma Akbaş(39) yaralandı.

KOMİSER YARDIMCISI SİNEM GÜLŞEN DİLEKÇE HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine olay yerine sağlık görevlileri intikal etti. Dilekçe, ağır yaralı bir şekilde Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ağır yaralı Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sinem Gülşen Dilekçe’nin eşi Samet Dilekçe, tedavisinin ardından taburcu oldu. Diğer yaralılardan Şevval ile Fatma Akbaş’ın sağlık durumları ise iyi. Meslektaşları, genç komiser yardımcısının vefat haberini duyar duymaz hastaneye akın etti.

OLAYLA ALAKALI 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Aynı lunaparkta daha önceden yine benzer kazalar yaşanmış. Trende koruma ekipmanı olan emniyet kemeri olmadığı da yine iddialar arasında. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Polis olayla ilgisi olduğunu değerlendirdiği işletme sorumlusu ve tren sorumlusu 2 kişiyi gözaltına aldı. Akabinde polis ekipleri şahısları sorgulamak üzere emniyete götürdü. Ayrıca polis olay yerinde önlem aldı. Lunapark çevresini başka kazalar olmaması için kapattı.

Konuyla alakalı kazanın kesin nedeni, tahkikatlar sonrasında netleşecek.

TÖREN DÜZENLENDİ

Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe için Giresun Valiliği önünde tören düzenlendi. Meslekte henüz 3 yıldır görev yapıyordu. Törene, Giresun Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, ayrıca Dilekçe’nin eşi Samet Dilekçe, silah arkadaşları, askeri erkân, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı:

“Bu büyük kaybımızın biz meslektaşlarına ve sevenlerine vermiş olduğu acı tarifsizdir. Her ölüm büyük bir acı, büyük bir kayıptır. Ancak bazı ölümlerde yüreğinizdeki acıyı tarif edemezsiniz. Gencecik yaşında kaybettiğimiz komiser yardımcımız vefatında böyle tarifsiz acıyı yaşattı hepimize. Başta ailesi, yakınları ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.”

Cenaze töreni için Dilekçe’nin cenazesi, memleketi Ordu’nun Kumru ilçesine, buradan da Merkez Camii’ne geldi. Ardından yakınları cenazeyi Demircili Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnetti.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir