LİYAKAT OYUNLARI!!!

Polis olmak için öncelikle her sene Polis Akademisi tarafından düzenlenen polislik sınavlarına girmek gerekiyor. Polislik sınavları ayrı ayrı üç adet sınavdan oluşuyor. Bu sınavlar sözlü(mülakat), üniversite sınavından ve KPSS’den baraj puanını geçmek ve fiziksel sınavlardır. Polislik sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar polis olmak için eğitim almaya hak kazanmaktadır. 

Liseyi bitirmiş polis olmak isteyen ve üniversite mezunu olup hayata atılmak isteyen çoğu genç ülkemiz ekonomik koşullarından dolayı son çare olarak polislik sınavlarına girmektedir. 

Başvuru yaptıktan sonra sınava katılmaya hak kazanan adayların ön başvurularında ve sağlık kontrollerinde herhangi bir engel yok ise fiziki yeterlilik sınavına girmektedir. Bu süreçte belirlenen parkuru istenilen sürede tamamlayan adaylar sözlü sınava girmeye hak kazanırlar. 

Mülakatta Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın; konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, özgüveni, ifade etme yeteneği, beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göreve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir.

Peki mülakat gerçekten adil bir seçim yapmakta mıdır? Liyakata gereken önem verilmekte midir? Çıkar gurupları ve partizanlık faaliyetleri yapan kimselere öncelik tanınmakta mıdır?

Polisin Sesi Platformu sözcüsü Faruk SEZER’in X hesabından yaptığı paylaşım bu kadar da olmaz dedirtti!

Faruk SEZER paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Geleceğini kurma peşinde olan bir genç polislik sınavına girer, yazılı spor ne varsa girer ve kazanır, en son olarak “mülakat” isimli eleme tezgahına gelir, orada nedendir bilinmez.! elenir… 

Elemek için buldukları bahane pardon sebep ise aşağıda gösterilmiş: “dış görünüşü özenli değil” 

Ama tesadüfe bak o gün kapının önünde bu genç, hatıra olsun diye bir fotoğraf çekinir… 

Fotoğraf da da açıkça görüldüğü gibi genç arkadaşımız çok özensiz, hatta pejmürde bile denilebilir.! 

İşte dostlar, insanların hakları böyle yeniyor… Bu genç ve bu genç gibi on binlerce kişi hakları yenildiği için polis olamıyor.! 

O halde kimler polis oluyor?

Sayın @paedutr sizce bu “kombin” ile mülakata katılan hanımefendinin “dış görünüşü özenli” olmuş mudur? 

Nerden bileceksiniz ki.! 

Kazanmaması gerekiyorsa “dış görünüşü özenli değil” deyip geçiyorsunuz.! 

Bu arada kimse kul hakkı falan demesin… 

Hakkı’nın dahi hakkını yiyorlar.!

Editör

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir