İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NİN EMNİYET PERSONELİNE GÖSTERDİĞİ İLGİSİZLİK

Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER sosyal medya X hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, 8 Eylül gecesi saat 04.30 sıralarında İzmir’de gelen ihbar üzerine olay yerine giden Çarşı ve Mahalle Bekçilerinden birisinin vurularak yaralandığını, olay yerine çağrılan ambulans ekibinin çok geç geldiğini, sevk edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi’nin yaralı meslektaşımıza karşı ilgisizliği konusunda birçok mesaj aldığını dile getirerek

@saglikbakanligi,

@drfahrettinkoca,

@TC_icisleri,

@AliYerlikaya ve

@izmirvaliligi’ni etiketleyerek  tepkisini tweet atarak gösterdi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

“Kıymetli dostlar, bildiğiniz üzere geçtiğimiz 8 Eylül gecesi saat 04.30 sıralarında İzmir’de Çarşı ve Mahalle Bekçisi bir kardeşimiz gelen ihbar üzerine gittiği olay yerinde vurularak yaralanmış, vuran şahıs ise yakalanmıştı.

İzmir’den tarafıma bu konuyla ilgili çok sayıda mesaj geldi. Özellikle Ambulansın çok geç geldiği ve Ege Üniversitesi hastanesinin yaralı meslektaşımıza ilgisizliği konusunda birçok mesaj aldım.

Bana gelen bilgilere göre meslektaşımız vurulduktan sonra yarım saat ambulans beklemiş. Ambulans gelmeyince meslektaşımızı kendi imkanları ile hastaneye götürmek için ekibe almışlar. O sırada ambulans gelmiş ve yolun kalanını ambulansla devam etmişler.

Meslektaşımız Ege Üniversitesi hastanesine getirildikten sonra ilk işlemler tamamlanmış ve arkadaşımızı travma bölümüne götürmüşler. Tam 12 saat ne gelen olmuş ne de giden.!

Meslektaşımız ve refakatçileri defalarca neden bekletildiklerini sorduktan sonra bir doktor gelerek anestezi yapmadan arkadaşımızın ayak bölgesindeki saçmaları çıkarmak istemiş… Meslektaşımız vücudunun değişik yerlerinde yaralanmalar olduğu için canının çok yandığını belirterek anestezi yapılmasını istemiş. Sonuç olarak iki farklı doktor aynı yeri üç defa dikmiş açmış tekrar kapatmış.

Meslektaşımız vücudunun diğer yerindeki açık yaralarla saatlerce öyle bekletilmiş.

Saatler uzadıkça meslektaşımız ve yanında bulunanlar sinirlenmeye başlamış. Hatta bir Başkomiserimiz bizzat doktoru çağırmaya gittiği halde “en erken 2 saat sonra gelebilirim” cevabını almış. Başkomiserimiz gerilmiş, yaralı meslektaşımız sinirlenmiş. Sonuçta 16 saat sonra meslektaşımızın açık yaralarına pansuman yapılmış.

Meslektaşımızın vücudundaki yaklaşık 35-40 adet saçma tehlikeli oldu için çıkartılmamış. Meslektaşımız hayatının bundan sonraki dönemine bu saçmalarla birlikte devam edecek.

Ayrıca öğrendiğime göre meslektaşımıza ilçe emniyet müdürlüğü ilgilenmiş olsa da, il emniyet müdürlüğünden sosyal hizmetler şubesi hariç Allah’ın bir kulu aramamış.

Ölseydi şehit, kahraman diyerek iki dakika anacağımız kişileri ölmedikleri için süründüren bir düzendeyiz.

Vesselam…  “

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir