HERKESE KORUMA VERİLİYOR! 12/36 İÇİN PERSONEL YOK DENİYOR!

Emniyet teşkilatının en büyük sorunlarından bir tanesi de Personelini verimli kullanamaması ve Bundan kaynaklı olarak personelini çok çalıştırması.

Emniyet personeli yıllardır AB standardı olan 8/24 ya da 12/36 sisteminde çalışmak için mücadele ediyor. Personelin taleplerine ise genellikle “personel yetersizliği” bahane edilerek olumsuz cevap veriliyor. Ancak bir çok personel polisin meslek tanımında var olmayan kantincilik, resepsiyon görevlisi gibi işleri yapıyor. Bir çok meslektaşımız da koruma görevinde bulunuyor. Koruma görevinde bulunan meslektaşlarımızın bir çoğu ise keyfi olarak adlandırılabilecek görevlendirmelerde kullanılıyor. Bir çok şöhret, gazeteci ya da sanatçıya koruma tahsis edildiği geçmişten günümüze var olan bir gerçektir.

RASİM OZAN KÜTAHYALI’YA NEDEN KORUMA VERİLDİ?

Beyaz TV’de spor programında yorumculuk yapan Rasim Ozan KÜTAHYALI’ya koruma polisi tahsis edildiği ortaya çıktı. KÜTAHYALI, canlı yayında koruma polisi olduğunu dile getirdi. Polisler 12/36 sisteminde çalışmak istediğinde personel yetersizliği bahane edilerek 12/36 sistemine geçmeyen bir kurumun herhangi bir spor yorumcusuna koruma polisi tahsis etmesi tepkilere neden oldu.

FARUK SEZER SERT TEPKİ GÖSTERDİ.

Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER konuyla ilgili tepkisini “Ey @EmniyetGM önüne gelene koruma polis mi veriyorsunuz?
Kaç polis, gerekli gereksiz kişileri koruyor?

Çocuklara şeker dağıtır gibi önüne gelene koruma polisi veriyorsunuz, sonra 12/36 için personel yetersiz oluyor.!” diyerek dile getirdi.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir