HERKES İŞİNİ YAPSIN!

HERKES İŞİNİ YAPSIN!

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından paylaştığı videoda trafik polisi bir meslektaşımızın lastiği patlayan bir vatandaşın lastiğini değiştirmesi tartışmalara neden oldu.

“Yardıma ihtiyacınız olduğu her an biz oradayız.” notuyla paylaşılan videoda iki hususa dikkat çekeceğiz. Birincisi, profesyonel çekimin olduğu bu video, vatandaşa yardım için kendiliğinden gelişen bir olay izlenimi vermedi. Bu durum, izleyenlerin tepkisine yol açtı. Değerli okuyucular, aniden yolda tekeri patlayan bir vatandaşa yardım ederken profesyonel çekim yapıldığına şahit oldunuz mu? Biz olmadık!

İkinci husus ise, trafik polisi tamamen insancıl duygularla bu yardımı yapmış olsa dahi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün “Yardıma ihtiyacınız olduğu her an biz oradayız.” notuyla paylaşması lastik değiştirmek ya da başka bir yardımda bulunmak polisin asli göreviymiş gibi algılanmasına sebebiyet verilir ve bu durumda da polisin üzerine işi olmayan angarya görevler yüklendikçe yüklenir. Böyle bir durumda can ve mal riski öngörülmüyorsa vatandaş lastiğini kendisi değiştirir ya da lastikçi çağırır ve lastiği tamir ettirerek yoluna devam eder. Eğer polis yardım ettiyse de bunu sosyal medya hesaplarından bir kamu kurumunun paylaşması manidardır.

Türk Polisinin bu tür propagandalara ihtiyacı yoktur. Türk polisi gece gündüz demeden yaptığı operasyonlarla, görevindeki üstün başarılarıyla zaten yapması gerekenin de fazlasını yapmaktadır.

Bizler angarya görevler son bulsun dedikçe üzerimize yüklenmeye çalışılan angaryaları daha da artırmayın.
Elbette biz de insanız ve nerede ne zaman kime yardım edeceğimizi gayet iyi biliyoruz. Yaptığımız yardımları da hiç bir zaman profesyonel çekim sistemleriyle önceden ayarlayıp çekmedik, paylaşmadık ve paylaşılmasını da tuhaf buluyoruz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir