FRANSIZ POLİSİ

KİM FRANSIZ

Bir ülkede iç güvenlik dendiği zaman akla ilk polis gelir. Ülkenin iç huzurunu güvenliğini sağlamak için polis en önde görev alır.

Peki ya polislerin sorunları, onların iç huzuru, onların güvenlik problemi ne olacak? Hiç düşündünüz mü?

Bu zamana kadar kanun oluşturulurken yada polisle ilgili bir düzenleme yapılırken kaç defa polis memurlarının görüşleri alınmıştır. Bakın amir yada müdür demiyorum polis memuru diye belirtmek istiyorum. Konunun muhattabı olan kanunu sahada uygulayacak olan kaç polis memurunun görüşü alınmıştır. Yada polisi ilgilendiren polisin yaşamamasına iş hayatına yön verecek olan düzenlemeler yapılırken kaçının görüşü alınmıştır. Sorunları muhattap alınarak kaç defa dinlenmiştir.

Avrupada bir çok ülkede polisin sendikası vardır. Örneğin fransa polisi kendisini ilgilendiren konularda bir karar alınacaksa polis sendikası hemen devreye giriyor. Mutlaka görüş bildiriyor hatta kendilerini memnun etmeyecek bir durum varsa mutlaka tepki koyup protesto ediyor. Hatta 2018 yılında Fransız Polis Sendikası tarafından karakolları kapatmaya varacak kadar bir eylem hazırlığı açıklaması yapılmıştır. Fransız polis sendikasıyla alakalı haberlere bakarsanız açıklamanın haberini internette görebilirsiniz.

Peki ya Türkiye’de durum nedir? Polis ne kendini ilgililendiren kanun ve düzenlemelerde konuya dahil olur ne de haberi olur. Türkiye’de polisin sadece adı vardır. Kendini savunacak ne bir sendikası ne de kanun ve düzenlemeler yapılırken bir danışanı vardır.

Buradan da anlaşılacağı gibi onlar Fransız polisi sendikaları var. Türkiye de ise biz polisiz fakat konuya Fransızız. Bu durumun düzelmesi için polisin en öncelikli ihtiyaçlarından biri mutlaka sendikadır. 21. Yüzyılda mutlaka polisin sendikası olmalıdır.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir