EN MUTLU GÜNÜNDE ŞOK YAŞADI!

Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk SEZER, oğlunu sünnet ettirdiği klinik çıkışında görevli polislerin tavırlarıyla şok yaşadı.

Twitter adresi üzerinden yaşadığı üzücü olayı anlatan Faruk SEZER, konuyla ilgili tepkisini dile getirdi. İşte Faruk SEZER’in yapmış olduğu paylaşım ve yaşanılanlar:

“FARUK SEZER’e BİR ŞEY YAPAMIYORUZ, BARİ BİNECEĞİ TAKSİYE YAPALIM.!
Bugün öğle saatlerinde eşim çocuklarım ve kayınvalidem ile birlikte gittiğimiz özel bir klinikte oğlumu sünnet ettirdikten sonra kliniğin biraz ilerisinde kaldırım kenarında taksi butonuna basarak gelecek olan taksiyi beklemeye başladık. O sırada sokak arasında bir resmi ekip ve kenarda yunus kıyafetli iki polis vardı. Polisler birkaç dakika boyunca bana bakarak kendi aralarında konuşuyorlardı. Daha sonra polislerden birisi biraz ileride alt tarafı yunus kıyafeti üst tarafı armasız düz siyah tişörtlü birisinin yanına giderek bir şeyler konuşarak tekrar diğer polisin yanına geldiler. Bu andan itibaran üçü birden bana bakarak konuşmaya devam ettiler. Tabii ki “beni tanımış olacaklar ondan bakıyorlar” diye düşünerek bir yandan yeni sünnet olan ve artık mızmızlanmaya başlayan oğlum ile ilgilenirken bir yandan da geç kalan taksi için bir daha çağır butonuna bastım. Yaklaşık 10 dakika civarında beklerken o sırada bir taksi (birazda sert bir şekilde) bulunduğumuz cebe girdi. Arkasında bulunan sivil araç fren yaparak durdu ve sirene bastı. Pencereden uzanan resmi kıyafetli polis taksiciye dikkatli olmasını ikaz ederken taksici eliyle özür işareti yaptı. Diğer araç yoluna devam etti. Bu sırada kayınvalidem ve çocuklar taksiye bindi. Ben ve eşim taksiye binecekken orada on dakikadır bize bakan yunus polislerinden siyah tişörtlü olanı bağırarak taksicinin evrakları getirmesini istedi. Eşim oradakilere polis olduğunu söylerken bize hiç cevap vermeden ve biraz daha yüksek sesle bir daha taksiciden evraklarını istedi. Ben eşime karışmamasını söylerken o sırada taksicide polise emekli polis olduğunu söyledi. Bunun üzerine siyah tişörtlü polis tam anlayamadığım bir şekilde ben ekipler amiriyim evraklarını ver diye bağırdı. Bu sırada ben de duramadım ve ben emekli polisim taksici emekli polisim diyor. Şikayetçi yok, kaza yok, yapmasanız dedim. Orada bulunan polislerden birisi “taksici polislere bağırdı bilmiyorsunuz” dedi. Oysaki taksici çok kısık sesle konuşmuştu. Tam o anda butona bastığım taksi durağının taksisi geldi. Oradaki siyah tişörtlü yunus polisinin taksiciye davranışlarının aslında bana yani Faruk Sezer ismine yapılan davranış olduğunu, benim polis hakları savunuculuğumdan rahatsız olan bir rütbelinin güya bana ceza verircesine taksiciyi cezalandırmaya çalıştığını düşünerek yeni gelen taksiye biner gidersem, oradaki taksiciye ceza yazmayacağı ihtimali olduğundan ve bu sırada oğlum ağlamaya başladığı için yeni gelen taksiye ailecek bindik ve oradan ayrıldık. Yol boyunca ve eve gelince üzüntümden ne yapacağımı bilemedim. Saat: 15.03 sıralarında @AntalyaEmniyet müdürü özel kalemini arayarak sayın müdür ile görüşmek istediğimi söyleyip olayı kısaca anlattım. Sayın müdüre görüşme isteğimi ileteceklerini ve bana bilgi vereceklerini söylediler ancak bu saate kadar bir arayan olmadı.
Emekli bir sokak polisi olarak yemin edebilirim ki eğer o taksiye binen kişi Faruk Sezer değil de herhangi bir kişi olsaydı o taksiye biner ve giderdi. Akıllarınca aslında Faruk Sezer’e ceza vermeye çalıştılar.
En çok canımı yakan kısmı da konunun muhataplarının tamamının emniyet mensubu olmasıydı. Sizin bu tutumunuz banaydı…
Oğlumu sünnet ettirdiğim, en mutlu olduğumuz bu günde bu olanları aldım, kabul ettim.! Meslek hayatım boyunca mutlu günlerimizde mutlaka bir maraz çıkardınız.! Emekli oldum gittim, bu mutlu günümü de zehir ettiniz ya @EmniyetGM
Bundan sonrası ne olur ne olmaz Allah bilir…”

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir