EMNİYETTE SANAL SENDİKALAŞMA!
Türkiye’de ilk kez kamuda sendikalaşma 624 sayılı Devlet Personeli Sendikaları Kanunu’nun 17.6.1965’te yürürlüğe girmesiyle sendikalar kurulmaya başlamış; ilk memur sendikası 18 Haziran 1965’te “Türkiye Devlet Büro Görevlileri Sendikası” adıyla Ankara’da kurulmuştur.
25.06.2001 tarihli 4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanunu Madde 3/F, “Kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve meslekî hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar” olarak tanımlıyor sendikayı.
Basit olarak tanımlamak gerekirse; Sendika, belirli bir işi yürütmek, ortak bir menfaati takip etmek veya teşvik etmek için kurulan bireyler, şirketler, kurumlar veya kuruluşlardan oluşan kendi kendini organize eden bir gruptur.
Peki eğer bir kamu görevlisi iseniz ve bir sendikanız yok ise, “kurulmasına da izin verilmiyorsa” menfaatlerinizi, haklarınızı kim koruyacak ve haklarınız gasp edildiğinde sizi kim organize edecek?
Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir Hukuk devletidir maddi ve manevi boyutu her ne kadar yıpratıcı olsa da bireysel olarak haklarınızı arayabilirsiniz.
Bunu yapmıyorsanız ve birtakım haklarınızın verilmediğini düşünüyorsanız ülkenizdeki yasalar da sizin menfaatlerinizi koruyacak bir tüzel kişiliğin kurulmasına izin vermiyorsa ayrıca insani olmayan şartlarda çalışmanıza izin veren bir sistemin kurbanı iseniz işte o zaman bir şeyler yapabilirsiniz.
Sosyal medya platformları kuşkusuz yaşadığımız dönemin en etkili iletişim aracı. Yediden yetmişe herkesin elinde akıllı cihazların bulunduğu, internet ortamına rahatlıkla ulaşılabildiği bir çağda kendinizi ifade etmeniz için bütün imkanlar önümüze serilmişken bunu kullanmamak olur mu hiç…
Polisin Sesi Platformu sosyal medyada Emniyet Teşkilatı personelinin sorunlarını duyurmayı, haklarını aramayı hiçbir çıkar gözetmeksizin kendisine vizyon edinmiştir.
Siz, insani bir çalışma hayatına ulaşmak adına bir şey yapmak istiyorsanız sadece bir beğeni ve yorum yaparak bu sorununuzun yüzbinlere hatta milyonlara ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
“Şayet bir gün çaresiz kalırsanız bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun”
Mustafa Kemal Atatürk
Editor
Allah razı olsun sizden