Emniyet Teşkilatı Mensupları Promosyondan Rahatsız

Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platform Sözcüsü Faruk SEZER, promosyon konusunu bu sefer bir anket ile gündeme getirdi.

Promosyonla alakalı olarak, diğer kamu kurumlarına kıyasla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu anlaşmanın günümüz ekonomik koşullarına uygun olup olmadığını emniyet personellerine sordu.

KATILIMCILARIN %97.4’Ü EKONOMİK DEĞİL DEDİ

SEZER’in anketine 24 saatte 5512 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 97.4’ü anlaşmanın gelişen şartlara uygun olmadını söyledi. Yüzde 1.5 oranında kişi ise anlaşmanın ekonomik olduğunu söylerken, yüzde 1.1 oranında kişi ‘fikrim yok’ yanıtını seçti.

BASİT HESAP İLE SONUÇ ORTADA

Basit bir matematik hesabı ile yine bu anlaşmanın ekonomik olmadığı gibi hatalı ve yanlış olduğunu ortaya çıkarmıştık. Bugünkü mevduat faizleri üzerinden yaptığımız hesaplamada, 3 yıl için en düşük 25 bin TL peşin alan bir kurum personelinin parasının 32 günlük faizini hesapladığımızda; 480 TL olduğunu gördük. Bu kişinin peşin 25 bin TL’si bir kenarda aynı şekilde durduğu halde, aylık 480 TL sadece faiz kazanmaktadır.


Yine aynı şekilde peşin alınan 41.500 TL’lik anlaşma tutarının 32 günlük mevduat faizini hesapladığımızda, sadece aylık faiz tutarının 800 TL olduğunu gördük.


DİĞER KURUMLARIN GÜNLÜK FAİZİ 300 TL’DEN FAZLA

Bu hesaplamalar ile birlikte kişilerin ana parası bir kenarda aynı şekilde durduğu halde, sadece aylık faiz getirilerinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 330 bin kişilik personel ve kişi başı aylık 15.000 TL maaşı üzerinden yapmış olduğu, aylık 300 TL getirisi olan promosyon anlaşmasının kabul edilebilir olmadığını gözler önüne seriyor.

Polisin Sesi Platformu olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Türkiye geneli yapmış olduğu anlaşmanın ekonomik olmadığını dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Birçok personelin  bir nebze de olsa, sıkıntılarına can suyu olacak bir anlaşma ivedilikle duyurulmalıdır. Anlaşma, günümüz koşulları için; 3 yıl, en az 50 bin TL peşin şeklinde olmalıdır.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir