DEV DOLANDIRICILIK OPERASYONU!

İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, “hesabınızdan terör örgütlerine para aktarıldı. ” diyerek vatandaşları dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonun bilgisini paylaştı.

İŞTE O PAYLAŞIM:

İçişleri Bakanı Ali YERLİKAYA yaptığı paylaşımda operasyonla ilgili detaylı bilgi verdi. İşte o paylaşım:

“FETÖ HESABINIZDAN PARA ÇEKTİ…”
“ TERÖR ÖRGÜTLERİ HESAPLARINIZI ELE GEÇİRDİ…” DİYEREK DOLANDIRICILIK YAPANLARA KARŞI, ZONGULDAK VE AĞRI MERKEZLİ GERÇEKLEŞEN OPERASYONLARDA 28 ŞÜPHELİ ŞAHIS YAKALANDI❗️

❌#Zonguldak Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüzce, ‘Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi’ diyerek ve kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtıp 3.000.000 TL dolandıran bir suç şebekesi tespit edildi.
Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık Suçunu Örgütlü Olarak İşleyen bu şebekeye karşı 6 farklı ilde operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlar sonucunda 8 şüpheli şahıs yakalandı, bu şahıslardan 6’sı tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

❌#Ağrı Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce;
Sosyal medya üzerinden arsa satışı yapanları tespit edip, kendini savcı gibi tanıtan ve ‘FETÖ senin adına para çekmiş, para göndermen lazım diyerek’ yaklaşık 1.000.000 TL dolandıran şahıslar hakkında inceleme başlatıldı.
Yapılan operasyonlarla bu suç şebekesine üye 20 şüpheli 5 farklı ilde yakalandı. Yakalananların 9’u tutuklanırken, 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonları düzenleyen kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.

VATANDAŞLARIMIZI BİR KEZ DAHA DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM. HİÇBİR KAMU GÖREVLİSİ SİZDEN PARA İSTEMEZ❗️

📞 BÖYLE BİR TELEFON GELDİĞİNDE TELEFONU YÜZLERİNE KAPATIN❗️

SİBER SUÇLARLA VE DOLANDIRICILARLA MÜCADELEMİZ AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK” Diyerek yapılan operasyon hakkında bilgi verdi

Similar Posts

One Comment

  1. Operasyonu gerçekleştirenlerin eline sağlık
    Türk Polisi süper kahraman gibi çalışıyor ama karşılığı?
    -YOK!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir