CİNAYETİN FAİLLERİ YAKALANDI

İstanbul Bağcılar ilçesinde Polis ve Çarşı Mahalle Bekçilerinin şüpheli şahıslara yönelik yapmış oldukları  uygulamada; uygulama noktasını görüp hızlı bir şekilde manevra yapan araca yönelen personel aracı terk vaziyette bırakıp  kaçtıklarını düşündükleri 2 şahsı kısa süre içerisinde yakaladı. Şahıslara yapılan kaba üst yoklamasında 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şahısların isimlerinin İ.Y ve M.İ olduğu öğrenilirken aynı gün içerisinde Esenyurt idaresinde darp edildikten sonra tabancayla kafasına ateş edilerek öldürülen adının Muhammet Ali POLAT (18) olduğu öğrenilen şahısın failleri  olabilecekleri değerlendirilen İ.Y ve M.İ yapılan sorgulamada suçlarını itiraf etti. 

Olayın  İstanbul Esenyurt ilçesi Süleymaniye mahallesinde gerçekleştiği ve Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, Muhammed Ali Polat ile günlük kiralık eve girdikleri belirlenen M.İ. ve İ.Y.’yi Bağcılar’da gözaltına aldı. Yapılan çalışmalarda ayrıca O.K. ve K.Ç.’de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

M.İ. ve İ.Y.’nin olayın ardından kaçtığı anlar da güvenlik kamerasına yansıdı. Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Olay yerinden elinde silahla kaçan şahsın İ.Y. olduğu, olay günü evde bulunan şahıslarla aralarında kız meselesi yüzünden tartışma çıktığı ve olayın meydana geldiği belirlenmiş, şüpheli şahıs Bağcılar ilçesinde M.İ. isimli şahısla birlikte yakalanmış, M.İ. Ve İ.Y ‘nin üzerinden 2 adet silah ele geçirilmiştir. Şahısların yapılan sorgulamasında; Muhammed Ali Polat ve M.İ.’nin benzer suçlardan çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edilmiştir” denildi.  

Gözaltındaki 4 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir