AK PARTİ MİLLETVEKİLİNİ DURDURAN POLİSLERE İHRAÇ İSTEMİ

Ak Parti Mersin Milletvekilini durduran iki polis ihraçla yargılanıyor.

Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül YILMAZ’ın aracını 18 Temmuz 2021 günü durduran iki polis, olaydan bir gün sonra 19 Temmuz 2021 günü açığa alınmışlardı.  1 seneyi aşkın süredir  açıkta kalan polislere soruşturmada son savunmalarını vermeleri için resmi yazı gönderildi.


Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk SEZER’in twitter adresinde duyurduğu haberde, polis memurlarının, görüntüleri paylaşmak suçlamasıyla meslekten ihraç istemiyle son savunmalarının istendiği öğrenildi. Faruk SEZER, suçlamanın görüntüyü yaymak suçu olduğunu belirterek bu suçlamayla ilgili  soruşturmacının lehte ve aleyhte bütün delilleri toplaması gerekirken meslektaşımız lehine delilleri toplamamış, videoyu siyasetçiye gönderen telefon öğrenilememiş olmasına rağmen her iki meslektaşımız için de ihraç istemek skandaldır ifadelerini kullandığı tweet serisinde konuyu detaylı anlatarak süreç hakkında bilgi verdi. İşte o tweet serisi:

Az önce Mersin’de açıkta bulunan Muharrem Aydoğan’ın eşi aradı. Ne yazık ki açıktaki meslektaşlarımıza görüntülerin paylaşıldığı bahisle MESLEKTEN İHRAÇ istemli son savunma yazısı gelmiş. Evraka göre görüntüyü sızdıranın kim olduğu tespit edilmemiş.

Araştırmacı/soruşturmacının 1. görevi dosyada bahsi geçen konuyu ortaya çıkartmak, araştırdığı kişinin lehine ve aleyhine olan bütün delilleri toplamak olmasına rağmen meslektaşlarımızın lehine hiçbir delil toplanmamış, videoyu siyasetçiye gönderen telefon bulunamamıştır.

İhraç talebinin asıl sebebi “görüntüyü yaymak” olmasına rağmen, muhakkikin bu görüntüyü şüphe götürmeyecek bir şekilde kimin yaydığına ulamamış olmasına rağmen, her iki meslektaşımız için de ihraç istemesi skandaldır, hukuksuzdur. Bu vahim yanlıştan bir an evvel dönülmelidir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir