YAŞASIN EMNİYET-SEN!
Ülkenin çeşitli vilayetlerinden bir avuç idealist insan Ankara’da bir araya geldi. İnsanın içine işleyen ve elleri ve yüzleri demire kestiren Ankara’nın ayazında sıcak bir mekan arayan polisler Ankara polisevinde toplandı. Yürekleri sevinçten hop oturup hop kalkıyordu. Polisevinde toplanılacağını bilen Fetullahçı çete de elemanlarını oraya göndermiş ve polislerin ne yapacağını merak ediyordu. Durumdan şüphelenen Faruk SEZER meslektaşlarına polisevinin güvenilir olmadığını söylerek oradan ayrıldılar. Bu kez bir restaurantta toplanıldı. Uzun konuşmalar sonunda sendikanın kurulmasına karar verilmişti. 5 gün boyunca görüşmeler devam etti ve 9 Kasım günü geldi çattı.
9 KASIM 2012
Sendikal mücadele konusunda kesin ve kararlı olan idealist polisler Ankara Valiliğine giderek Emniyet-Sen isimli sendikanın kurulduğunu ibraz eden dosyayı Ankara Valiliğine verdi. Lakin, dönemin Vali Yardımcısı dosyayı almamakta ısrar ediyordu. Çünkü 81 İl Valiliğine Emniyet-Sen dosyasının alınmaması yönünde talimat gitmişti. Polislerin bütün ısrarına rağmen Vali Yardımcısı dosyayı almamakta ısrar etti. Bunun üzerine polisler farklı bir yol bulmak zorunda kaldılar. Dosya kargo şirketi aracılığıyla Ankara Valiliğine gönderildi. Artık kaçarı yoktu 4688 sayılı kanuna göre EMNİYET-SEN resmen kurulmuştu.
Ankara Valiliği, EGM ve dönemin terör örgütü FETÖ’cü çeteler ne yapacaklarını şaşırdılar. Bir avuç idealist polis, kamu kurumları üzerinden örgütlenerek devleti ele geçirmeye çalışan Fetullahçı çete mensuplarını şaşkına çevirmişti. Bu şaşkınlıkla Emniyet-Sen’in kapatılması için başvuruda bulunmayı unuttular ve süreyi geçirdiler. Kendilerine o kadar güveniyorlardı ki kapatılma süresi geçmesine rağmen İş Mahkemesine EMNİYET-SEN’in kapatılması yönünde dava açtılar. Uzun süreçler sonrası Ankara İş Mahkemesi 16 Aralık 2015 günü verdiği kararla Emniyet-Sen kapatma davasında Ankara Valiliği’nin süreyi kaçırdığını bu yüzden kapatılamayacağı yönünde karar verdi. Fetullahçı Teröristler boş durmayacaklardı. Önce sendikanın kütük numarasını verdirmediler. Sonra da sendikanın kapatılması için başka yollar aramaya başladılar ve o yol Yargıtay’da kendi elemanlarının yoğunlukta olduğu daireye İş Mahkemesinin kararını taşımak oldu. Yargıtay daha önce aynı gerekçeyle kapatılmayan Yargıç-Sen kararının tam tersine karar vererek darbe girişiminden 1 ay önce 2016 yılının Haziran ayında Emniyet-Sen’in kapatıldığını duyurdu. Bu kararı veren yargıçların bir çoğu 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra Fetö mensubu olmaktan meslekten ilişikleri kesildi. Fetullahçı çete bütün ülkeye olduğu gibi en büyük zararı Emniyet teşkilatına ve Emniyet-Sen’e vermişti. Mücadeleyi bir gün olsun bırakmayan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk SEZER, sendikanın kapatılmasının AİHS, İLO sözleşmelerine aykırı olduğu gerekçesiyle bireysel başvuru yoluyla 2018 şubat ayında Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi bireysel başvuruları AİHM sıfatıyla karara bağlamaktaydı. Bu sebepten Emniyet-Sen’in kapatılmasının uluslararası hukuka aykırı olduğu yönünde karar vermesi kaçınılmazdı. Ülkenin şartları mı başka sebeplerden mıdır bilinmez AYM üzerinden 5 yıl 8 ay geçmesine rağmen bir türlü kararını açıklamadı. AYM kararı açıkladığında EMNİYET-SEN’in kapatılmasının hukuksuz olduğu kararı verilecek ve polisin sendikal hakkı önündeki engeller kalkacaktır.
9 Kasım 2012’den 9 Kasım 2023’e geçen süreçte mücadele azmini hiç bırakmayan Faruk SEZER başta olmak üzere, mücadele azmini hiç bırakmayan Emniyet-Sen’in bütün fertlerine selam olsun. Bu davanın neferlerinden olan ve ahirete göçen Şahin ÇATALBAŞ ve İdris ÖZMEN’e Allah’tan rahmet diliyoruz.
YAŞASIN EMNİYET-SEN!