POLİSE BİR ZULÜM DAHA YOLDA MI?

POLİSE BİR ZULÜM DAHA YOLDA MI?

TBMM’deki İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde eski Kocaeli Emniyet Müdürü olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu, Bakan Ali Yerlikaya’ya soru yöneltti. 

Polislerin “isteğe bağlı olarak 60 yaşına kadar” çalışabilmesi için herhangi bir çalışma olup olmadığını soran Tipioğlu, “55 yaşında emekli olan polislerimizin gerek günümüzün şartları gerekse yaşam süresinin uzaması sebebiyle diğer kamu görevlileri gibi emeklilik yaş hadlerinin 60 yaşına, benzer şekilde birinci sınıf emniyet müdürlerinin de 65 yaşa çıkarılması hususunda bir çalışmanız var mı?” ifadelerini kullandı.

Halihazırda her derecedeki emniyet müdürleri ve emniyet ve polis müfettişleri 60 yaşında, başkomiser, komiser ve komiser yardımcıları 56 yaşında, kıdemli başpolis memuru, başpolis memuru ve polis memurları 55 yaşında görevlerinden resen emekli oluyor. 

Polislerden yana gibi bir tavır sergileyip öte yandan rütbeli personellerin yaş haddini yükseltmek için ortalama yaşam ömrü 55,9 sene olan memurların yaş haddi 60’a çıkarmak hangi akla hizmet etmektedir?

Mevcut durumda 60 yaşında resen emekli edilen Emniyet Müdürleri 65 yaşına kadar saltanat sürmek maksadıyla Memurlara bir zulüm daha yaşatmak da neyin nesidir?

Polis emeklileri açlık sınırının altında maaş alıyorlarken, emeklilik yaşını yükseltmek yerine insani şartlarda emeklilik sağlamaya çalışmak adına en küçük bir çalışma ne yazık ki yapılmamaktadır.

Bu gelişmeler müdürler arasında olumlu tepkilere yol açarken polis memurları büyük tepki göstermektedir. Daha önce de polislerin yaş haddi 52’den 55’e yükseltilmek istediğinde de isteğe bağlı olacak denilmişti ancak uygulamada ne yazık ki Polislerin yani bizlerin yaş haddi maalesef elimizden alındı.

Bu gelişmeler üzerine Polisin Sesi Platformu sözcüsü Faruk SEZER X sosyal medya hesabı üzerinden”Polisin emeklilik yaşının 60’a yükseltilmesi fikrini nasıl buluyorsunuz?” sorusunu sorarak bir anket başlattı ve anket sonucunda oy kullananların büyük çoğunluğu “50 yaşına düşmeli” fikrinde yoğunlaştı. Ankete 10688 kişi oy kullandı. %48’i emeklilik yaşının 50’ye düşmesini istedi… 

60 yaşına yükseltilmesini isteyenlerin oranı sadece %5 oldu. 

Hali hazırda çözülmeyi bekleyen onlarca sorun varken bu gibi gelişmeler teşkilatın bütün yükünü omuzlarında taşıyan Polis Memurlarının moral motivasyonunu daha da düşürmektedir. 

✅ Çalışma saatleri 8/24 ve orijinal dört gruplu 12/36 olarak “KANUNLA” belirlenmiştir.

✅ HAFTALIK 40 saat üzeri her çalışması Saat Başı olarak Fazla Mesai Ücreti verilmelidir.

✅Gece Çalışma Tazminatı verilmelidir.

✅Resmi tatil günleri ve dini bayramlarda çalışan Polislere İKRAMİYE verilmelidir.

✅Senelik izinler artırılmalıdır.

✅3600 ek gösterge amirlerde olduğu gibi eğitim farkı gözetmeden verilmelidir.

✅İkinci şark görevi tamamen gönüllü hale getirilmelidir.

✅Sınırlı yasal tek bir Sendika hakkı verilmelidir.

Bu gibi sorunlar düzeltilirse 1845 yılında kurulmuş şanlı teşkilatın şerefli Türk Polislerinin hiçbir sorunu kalmayacaktır ve Polislerin mesleğine olan aidiyetleri artarak özverili fedakar bir şekilde çalışacaktırlar. 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir