KORUMA POLİSİ MUSA ERDEM ŞEHİT OLDU!

Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yakın koruma ekibinde görevli meslektaşımız Musa Erdem  (34) için tören düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dün akşam Çankaya ilçesine bağlı İlkadım Mahallesi’ndeki Dikmen Caddesi’nde bir aileye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Göktaş, evden çıkıp aracına binerek ayrılırken, koruma ekibinde bulunan meslektaşımız Musa Erdem, yanında bulunan diğer koruma polisi ile yolun karşısındaki otomobillerine doğru ilerledi.

Bu sırada sürücüsü aşırı hızlı olduğu iddia edilen 06 KC 290 plakalı otomobil, meslektaşımız Musa Erdem’e çarptı. Karşı şeride savrulan Musa Erdem, 34 HDT 114 plakalı otomobilin altında kaldı. Çevredeki vatandaşlar otomobili kaldırarak Musa Erdem’i çıkardı. Musa Erdem, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Törende, şehit Musa Erdem’in annesi Safiye ve babası Aslan ile eşi Didem Erdem tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit polisin küçük oğlu da yakınlarının kucağında tabuta sarılarak ağladı.

Duaların okunmasının ardından şehit Erdem’in cenazesi, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesine gönderildi. Şehit meslektaşımızMusa Erdem’in cenazesi, ikindi namazı sonrası Kahta’da toprağa verilecek. 8 yıllık polis memuru olan Erdem’in 5 yaşında oğlu ve 20 günlük bir kız çocuğunun olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Polislerin özel koruma olarak görevlendirilmesi birçok sorunları da beraberinde getiriyor. En büyük sorun olarak çalışma sistemini söyleyebiliriz. Bu iş için özel güvenlik çalışanları istihdam edilebilir olduğu halde polis memurları amiyane tabirle “bedava” olduğundan daha cazip gelmektedir. Bu gibi polisin işi olmayan angarya işlerin yıllar geçtikçe polis memurlarının üzerine bir yenisi daha eklendi ve üzerinde kaldı. Başta fazla mesai ücreti çalışma sistemi gibi sorunların yanı sıra bu gibi angarya işler sorunu da çözülmeyi bekleyen meseleler arasında yer almaktadır. 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir